andy_sky Opublikowano 12 Lipca 2014 Opublikowano 12 Lipca 2014 zalałem 7 litrów pb i zaraz dolałem pod korek no i teraz źle odpala czy pompowtryski się nie zatrą?
SotoM Opublikowano 12 Lipca 2014 Opublikowano 12 Lipca 2014 nie wiem jaki masz TDI ale jakiedys tez taka pomyłke miałem nawet 2x raz w 1Z raz w AFN a4 - zalałem 10L Pb po przejeżdzaniu tego wszystkiego przeczyscił sie układ paliwowy - wtryski porawiły korecje auto czuc było ze zrobilo sie żwawsze, - ale takze do baku od wszelkiego złego wlałem te 200ml 5w30 oleju silnikowego. przejechałem pół zbiornika i nalałem po korek mocnego dizla. jak to sie mówi - No strjes...
hager84 Opublikowano 14 Lipca 2014 Opublikowano 14 Lipca 2014 ja kolego nalałem 50 l Pb na 15-20 On i ujechałem 3-5 km auto zgasło i wtedy zorientowałem sie że coś nie tak spuściłem cały bak od razu siadła wymiana filtra od tego czasu zrobiłem 60 tyś km.
Bartollo Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Znajomy do galaxy (1.9 TDI PD) zalał po korek PB a w baku było może z 7-8L ropy (rezerwa) przejechał kawałek zaczął się dusić szarpać i stanął, po wyciągnięciu baku wylaniu wszystkiego przepłukaniu baku zalaniu ON jeździ juz 2 rok i nic się nie dzieje Moja ostatnio do audi(AFN) zalała 10L PB 98 zadzwoniła do mnie mówię żeby dolała po korek zwykłego diesla żadnej very i latam już trochę czasu i wszystko ok Nawet z dodatkiem PB miałem wrażenie ze silnik mniej klekotał odpalanie sie nie zmieniło wszystko jest OKA
Rekomendowane odpowiedzi