waldi_007 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam Czy orientuje się ktoś jaka usterka powoduje to że nie działa oświetlenie drzwi oraz tunelu (chodzi o prawe tylne drzwi ). Nie ma również komunikatu na wyświetlaczu że drzwi są otwarte. Dzisiaj gdy odpaliłem auto zauważyłem że zaczeło wzystko działać ale po przejechaniu kilku km i ponownym otwarciu drzwi już nic nie świecił i zero komunikatu na wyświetlaczu. Czy wie ktoś gdzie leży wina tego??
czaki22 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 połamane wiązki przewodów w drzwiach - do wymiany
waldi_007 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 odchylałem gumę i nic nie jest przerwane. każdy kabelek delikatnie pociągnąłem i wszystko trzyma, nawet ruszałem całą wiązką i nic. a mimo to rano jest ok a pozniej juz nie. możliwe że coś z komputerem??
niuniek222 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Mam ten sam problem z tylnimi drzwiami od pasazera. Raz działa raz nie. byłem u elektryka i podpial vag stwierdził, ze cos z zamkiem w tylnich drzwiach jest nie tak. Niestety z powodu zlych warunków atmosferycznych nie mam jak do niego podjechać aby mi to naprawił, jak tylko porawi się pogoda to się z nim umówie i ma mi to zrobić. Stwierdził, ze jezeli jest to o czym mysli to da sie naprawić ale moze byc taka opcja, ze zamek będzie do wymiany.
waldi_007 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 czyli czujnik w drzwiach , tak jak podejrzewałem. ale raz działa raz nie. to dziwne.
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 sprawdz wtyke 8 Pinowa ( zamek drzwi od wewnatrz ) , tam moze cos zasniadzialo i nie laczy
waldi_007 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 O kurcze to mnie zaintrygowałeś tą odpowiedzią bo przyznam się że nie za bardzo rozumiem;) mógłbyś jaśniej wytłumaczyć? tak na "chłopski rozum"...
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 sciagnij tapicerke odciagnij pianke ( powinna byc szara ) do zamka drzwi idzie wiazka z ta 8 pinowa wtyczka
waldi_007 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Ok dzięki za podpowiedź, jak tylko wrócę do PL zaraz rozbieram;))) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi