Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Dziwny rozruch niby...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

u mnie w mojej A4 mam jednak dziwny problem z odpaleniem,kurcze sprawdziłem swiece jedna padnieta i cos w bezpiecznikach tez wymienili mi,,,,ale miałem nadzieje ze rano jak podgrzeje

to strzał i cyka filtr dodatki do paliwa niby wszystko super a rano przy minus ok 12st. długo musze krecic

i tak dopiero za trzecim razem zaczyna łapac pomagam mu wciskajac gaz kilkakrotnie uderzam w pedał gazu odpali nierówno pózniej po chwili juz idealnie pracuje ,kontrolka od swiec szybko gasnie i zaraz po ok.5 sek słychac pikniecie w przekazniku moze za szybko i swiece słabo[za krótko]podgrzewaja komora zimna i trudny rozruch,a moze cos z tym zaworkiem przy pompie -moze nie trzyma i paliwo schodzi,co radzicie abym zrobił w celu poprawy w odpalaniu.[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:51_________________________________________________Latem i jesienia po małych makijarzach tylko strzał i równa praca natychmiast[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:53_________________________________________________Nawet tak do minus ok. 6-8st takze ok...[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:53_________________________________________________Powyzej -10st zaczyna sie problem..[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:54_________________________________________________Witam

a co myslicie o wymianie zaworeka zwrotnego ,jesli tak długo trzeba krecic to moze faktycznie jest cos z paliwem ze schodzi ,nastepnie zanim zapoda to sie lekko zapowietrzy i jest problem[skoro swiecefiltry aku sa ok].

Opublikowano

Przyczyn może być wiele, najprościej zacznij od tego zaworu zwrotnego o którym piszesz. Wymień spalone świece żarowe, sprawdż ciśnienie na cylindrach.

Opublikowano
  • Autor

Swiece sa ok...cisnienie w cylindrach takze w normie...a czy lepiej odpalac po zgasnieciu swiec czy az przekaznik rozłaczy swiece lub ewnt dwa razy grzac moze..

Opublikowano

Zawsze odpalam jak przekaznik "pyknie" i pali dobrze, w tamtym roku miałem podobny problem jednak po wymianie świec jak ręką odjął :mysli:

Opublikowano

ja mam podobnie jak kolega i pojechałem na ustawianie kąta wtrysku i jeszcze obadam rozrusznik

Opublikowano

Rozrusznik sprawdż go może duży opór.Najlepiej sprawdzić go u elektryka lub tam gdzie sprzedają akumulatory.

Opublikowano

Kurcze właśnie nie wiem co jest już aku mam nowy, świece nowe, kąt ustawiony a czasem jak mróz przyciśnie musi ze 3 razy zakręcić i kręci słąbo

Opublikowano

Dobrze piszą co nie którzy i sam to pisałeś sprawdź ten zaworek zwrotny Bo podejrzewam że jak go odpalisz i zgasisz zaraz i ponownie odpalisz już za pierwszym strzałem

Opublikowano

Na ile masz ustawiony kąt? Wg mnie jeśli problemu nie ma np. przy -6 a jest przy -10 to problemem nie jest raczej zaworek-gdyby tak było problem z paleniem miałbyś cały czas! Sprawdz jeszcze czujnik temp. i bezpiecznik od świec czy przypadkiem nie jest nadtopiony.

Pozdr.