Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widzę , że jest temat to się podłączę. Otóż chcę kupić CB, znalazłem coś takiego:

http://www.president.com.pl/index.php?s=oferta:radia

Czy to jest standard cena . Kompletnie się nie znam. Jeżeli wybrałbym się do sklepu kupić radyjko to na jakie parametry musze zwrócić uwage przy Cb i przy antenie . :question::question: Zasięg chciałbym mieć ok 10 km i więcej, codzi o trasę oczywiśćie.

co do antenki to ja bym polecił Ci Wilson Little Will, tak jak kolega "FELIPE " już napisał -

jesli magnes to polecam antene Wilson Little Will 150zł najlepsza magnesowka w klasie 1metra !! " ja dodam jeszcze że ładnie zbiera, nie jest wielka i auto nie wygląda jak zdalnie sterowane :wink: u mnie zasięg min. 10km-17km zależy od warunków, a co do radia to ja mam u510 ale tu chłopaki pisza że dobre jest też u520. napewno znajdziesz coś zadowalającego jest teraz duży wybór.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
chłopaki pisza że dobre jest też u520.

Jaka cena tego radia u 520? :question:

A coś na temat tego radia co podałem w linku, wyżej, możesz lub może sie ktoś wypowiedzieć?? :question:

Opublikowano
chłopaki pisza że dobre jest też u520.

Jaka cena tego radia u 520? :question:

A coś na temat tego radia co podałem w linku, wyżej, możesz lub może sie ktoś wypowiedzieć?? :question:

co do ceny to nie wiem i nie mogłem nigdzie znaleźć, a jeszcze co do u520 to trzeba sprawdzić czy ma homologacje. a to radio z link_u to pierwszy raz widze wiec nic nie mogę o nim powiedzieć.

a tak btw zajrzyj tu http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=8243&start=0&sid=b61774a8386d559ed8dea39234c68537

Opublikowano

krzyn!ek, dzieki za info

Opublikowano

no spox, nie ma za co :wink:

Opublikowano

wracając do tematu gdzie można zamontować radio to ja mam je zamontowane pod kierownicą

Radio.jpg

Może na tym zdjęciu nie jest zbyt widoczne ale jak zrobie lepsze to wkleje i pokarze.

A jeżeli chodzi o antene to ja preferuje przykręcane. Teraz są różne uchwyty i wcale nie trzeba wiercić dziór.

ty_.jpg

antena.jpg

Opublikowano
Wilson Little Will 150zł najlepsza magnesowka w klasie 1metra !!

Może i tak ale im dłuższy bat tym lepsza słyszalność i odbiór.

u mnie zasięg min. 10km-17km zależy od warunków

Skąd wy bierzecie takie kosmiczne zasięgi chyba na pustyni i przy znakomitej propagacji fal.

Ja mam taka antenę http://www.allegro.pl/item173035200_antena_cb_lemm_at1000_eagle_gwarancja_vat_.html i radyjko http://www.allegro.pl/item169974396_radio_cb_alan_48_plus_oryginal_podstawka.html i mogę powiedzieć ze mam taki zasięg a nie na takim sprzęcie co pisał krzyn!ek,

Opublikowano

10km jest to minimum tak jak już pisałem (sprawdzone na kilku trasach w różnych warunkach) a te 17km to napisałem że zależy to od warunków.

Opublikowano
10km jest to minimum tak jak już pisałem (sprawdzone na kilku trasach w różnych warunkach) a te 17km to napisałem że zależy to od warunków.

ja wierze w kilometry bo moja sciągała nawet dalej i było ok :biggrin:

Opublikowano
wybacz ale lexem latają Panowie którzy maja na mandaty itd.

oni nie potrzebują radyjka

`

To że mają na mandaty nie oznacza że chcą je płacić :wink: Coraz więcej ludzi decyduje się na CB i nie ma reguły czy to maluch, czy to lex, dzisiaj widziałem Jaguara z ML 145 na dachu :biggrin: , wazne zeby sie nie dac złapac :a4fan:

Co do montażu radyjka, ostatnio zamontowałem koledze w półeczke centralnie pod kierownicą, tą wąską na ksiązki serwisowe.Radyjko jakies z Niemiec, idealnie weszło,dostep super, jutro postaram sie wrzucić fotki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak to jest z tym UNIDEN-em 510xl - Jest zakazany czy cus takiego ?? Jesli tak to dlaczego ? :rolleyes:

Opublikowano
Jak to jest z tym UNIDEN-em 510xl - Jest zakazany czy cus takiego ?? Jesli tak to dlaczego ?

Przeczytaj wątek, było o tym: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6586&start=0 , ciekawe jak to sie przełozy na rzeczywistosć, przecież tego sprzedało się tysiące :rotfl:

Opublikowano
ciekawe jak to sie przełozy na rzeczywistosć, przecież tego sprzedało się tysiące

i dalej sprzedają i kupują....

Opublikowano
Michał napisał/a:

ciekawe jak to sie przełozy na rzeczywistosć, przecież tego sprzedało się tysiące

Sam takie kupilem , i jest bardzo popularne, a to co mi napisal koles z allegro - "Wystarczy powiedziec ze posiada się owo radyjko od roku i już wszystko będzie ok."

Hehe, rok temu bylo dozwolone :biggrin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przeczytaj wątek, było o tym: http://www.a4-klub.pl/for...?t=6586&start=0 , ciekawe jak to sie przełozy na rzeczywistosć, przecież tego sprzedało się tysiące
Sam takie kupilem , i jest bardzo popularne, a to co mi napisal koles z allegro - "Wystarczy powiedziec ze posiada się owo radyjko od roku i już wszystko będzie ok."

Hehe, rok temu bylo dozwolone

Wczoraj zamówiłem 4 sztuki Unidena 510, i troche się obawiam, czytając powyższe posty. A na homologacji nie ma jakiś dat sprzedaży itp.??

Zmienić na inne, jakie . Postanowiłem przeznaczyć 2 tysie na 4 radyjka z antenami.

Mam już mentlik w głowie.

Opublikowano

Wiecie co ja tez sam niewiem.

Mam UNIDENA 510, wczorej mialem sprawdzanko przez misiaczkow, :twisted:

dalem papierek od radia rozlozyl zlozyl i oddal, i sie nie przyczepil. :smile:

Wiec niewiem jak to jest z tymi homologacjami. :wink:

Opublikowano

krykus, a jak trafie na jakiś palantów , co sie w aucie nioe będą mieli do czego przyczepić to mi tak sprawdzą radio, że sie nie posbieram. Ten Uniden by mi pasił .

ZNAWCY tematu, co do 500 zł za 1 radio z anteną , żeby nie szumiało i zasięg jak juz pisałem wcześniej od 10 km i więcej w trasie.

Pomocy

Opublikowano

bierz unideny, to to samo co president, kolege mam co sie bawi tym, to mowi ze jak presidenta rozebral to w srodku na czesciach nawet pisalo uniden :twisted:

Opublikowano

wojtas-audi, wiem , tylko co z tym zakazem sprzedaży, to już przeszłość ,???

Opublikowano
wojtas-audi, wiem , tylko co z tym zakazem sprzedaży, to już przeszłość ,???

No ja np kupilem radyjko a nie mam zadnych papierow, z tylu chyba jakas naklejka jest, tak mi sprzedajacy napisal, jeszcze rok temu te radyjka byly dozwolone .... A co mowil Ci ten co u niego zamowiles ?