Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wykaz usterek ogrzewania postojowego - Fabrycznego Webasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a czy ten rozpylacz z rurką jest taki sam w benzynowej wersji pieca ?

Inny jest do diesla a inny dla benzynki .

Opublikowano

a czy ten rozpylacz z rurką jest taki sam w benzynowej wersji pieca ?

Inny jest do diesla a inny dla benzynki .

a czym się różnią

Opublikowano

Czy jeżeli spod tego białego wyciekało paliwo a z końcówki dyszy nie to czy rozpylacz jest całkowicie uszkodzony czy wystarczy przetkać rurkę z dyszą i będzie działał normalnie? [br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 09:23_________________________________________________udało mi się przetkać tą rurkę z dyszą ale teraz jak podam ciśnienie to leci i z dyszy i spod tego białego czegoś, tu zdjęcie jak to wygląda

http://screenshooter.net/7772204/rozpylacz[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 16:50_________________________________________________czy tak ma być ?

Opublikowano

moczy się w ropie cały czas, ale czy tak ma być jak na zdjęciu? że z dyszy pryska a z pod tej białej zatyczki kapie ?

Opublikowano
  • Autor

Nie powinno nic kapac wtedy zakloca spalnie w komorze :confused4:[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 17:44_________________________________________________Od 02.2004 montowany jest zmieniony parnik paliwa bo tak jak u ciebie wystepowalo dymienie .

Opublikowano

Nie powinno nic kapac wtedy zakloca spalnie w komorze :confused4:[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 17:44_________________________________________________Od 02.2004 montowany jest zmieniony parnik paliwa bo tak jak u ciebie wystepowalo dymienie .

mój jest najprawdopodobniej nowszy niż 02.2004,

czyli co mogło się w środku stać w tym rozpylaczu?pękła membrana czy co ?

[br]Dopisany: 12 Listopad 2011, 18:29_________________________________________________a co myślicie o tym żeby zupełnie zatkać ten odpowietrznik pod białą zatyczką ?

Opublikowano
  • Autor

Pasuje zeby sprawdzic w jakims innym webascie czy rzeczywiscie ma byc tak szczelne .

Opublikowano

Pasuje zeby sprawdzic w jakims innym webascie czy rzeczywiscie ma byc tak szczelne .

No właśnie.. Teraz prośba do innych użytkowników, jakby ktoś miał możliwość sprawdzenia samemu albo jakiś zaprzyjaźniony serwis żeby sprawdzić czy z rozpylacza ma lecieć ropa TYLKO z końcówki dyszy czy z pod tej białej zatyczki też[br]Dopisany: 14 Listopad 2011, 17:37_________________________________________________a może kolega "wtct" ma swój stary rozpylacz i mógłby rozebrać i zobaczyć co jest w środku

Opublikowano
  • Autor

Ja do takic hrzecz yjeszcze nie zagladałem :wink4: Napisz do niego albo do Pikuś

Opublikowano

rozmawiałem przed chwilą z miłym gościem z serwisu i powiedział że pomimo tego że pisze na naklejce eberspacher to jest to ARDIC 912D i jest problem z serwisowaniem ;(

Opublikowano

rozmawiałem przed chwilą z miłym gościem z serwisu i powiedział że pomimo tego że pisze na naklejce eberspacher to jest to ARDIC 912D i jest problem z serwisowaniem ;(

Zagadaj do gościa http://moto.allegro.pl/naprawa-ogrzewan-nordic-do-volvo-i-audi-i1924433775.html

500zł ale może daje gwarancję i warto może zainwestować.

Opublikowano

znalazłem coś takiego, rzućcie na to okiem, mam przetłumaczone teksty w tłumaczu jakby ktoś chciał to moge wysłać mailem plik tekstowy, można coś zrozumieć, i może ktoś ma pomysł jak ładnie rozgiąć blache na rozpylaczu i z czego membrane zrobić

http://wiki.auto4life.ru/s60-v70/other/238----912d-webastoggnordic-.html

[br]Dopisany: 16 Listopad 2011, 12:06_________________________________________________dzisiaj zregenerowałem rozpylacz tak jak gość w tym linku, może jutro uda mi się złożyć piec i odpalić :>

Opublikowano
  • Autor

Moglbys zrobic fotki tej operacji oraz rozebranego pieca :wink4: przyda sie innym :)

Opublikowano

Moglbys zrobic fotki tej operacji oraz rozebranego pieca :wink4: przyda sie innym :)

fotki są ale wszystko wygląda tak samo jak w tym ruskim linku

oglądałeś go ???

Opublikowano
  • Autor

fotki są ale wszystko wygląda tak samo jak w tym ruskim linku

oglądałeś go ???

W sumie tak ;) Jakby zrobil to by bylo po Polsku :decayed:

Opublikowano

Dałbyś też to do pierwszego posta: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=173098.msg2055013#msg2055013

Byłoby mini kompendium w jednym temacie ;)

P.S. Idę zapisać adaptacje sterownika tego piecyka. Bądźcie gotowi na pytania :naughty::lol1:

Opublikowano

Czy jeżeli spod tego białego wyciekało paliwo a z końcówki dyszy nie to czy rozpylacz jest całkowicie uszkodzony czy wystarczy przetkać rurkę z dyszą i będzie działał normalnie?

Jeżeli z tego białego Ci wycieka paliwo to masz rozpylacz do wyrzucenia (miałem tak samo i webasto dymiło i często nie odpalało). Niestety nigdzie go nie dostaniesz, no chyba, że używany. W serwisie volvo możesz kupićcałe wnętrze do tego webasta w o wiele atrakcyjniejszej cenie niż w audi. A cóż o tym już pisałem wcześniej (na początku roku).