Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przejście nawigacji z BNS 5.0 na RNS-E i podłączenie linii K w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Twoj sposób myślenia będzie cię kosztował wiecej na końcu aniżeli byś od razu założył RNS E

Opublikowano
Twoj sposób myślenia będzie cię kosztował wiecej na końcu aniżeli byś od razu założył RNS E

Dlaczego? Do jednego i drugiego kupuje te same graty (wiązkę, antenę). Wymienia te same graty (tunel i klimatronik).

Tylko BNS 5 kosztuje mniej o jakieś 1kzł w stosunku do RNSa.:hi:

A co do rezania klimatronika 2DIN do tunelu 1DIN - odpuściłbym sobie, bo można zeszpecić auto. Lepiej sprzedać ten 1DIN i kupić 2DIN tak jak się należy, ale oczywiście to kwestia wyboru, bo to jakaś kasa w końcu.

Opublikowano

Dlaczego? Do jednego i drugiego kupuje te same graty (wiązkę, antenę). Wymienia te same graty (tunel i klimatronik).

Tylko BNS 5 kosztuje mniej o jakieś 1kzł w stosunku do RNSa.:hi:

A co do rezania klimatronika 2DIN do tunelu 1DIN - odpuściłbym sobie, bo można zeszpecić auto. Lepiej sprzedać ten 1DIN i kupić 2DIN tak jak się należy, ale oczywiście to kwestia wyboru, bo to jakaś kasa w końcu.

teoretycznie te same graty a jednak troszke zagmatwania jest:wink: codzi przedewszystkim o wiązke iso-isoII która we wszystkich porzypadkach jest przygotowana do rns-a , a pod bns-a trza troszke przerobić:wink:

co do ciecia tunelu itd. to naprawde nic trudnego , klimatronik 2 din jak najbardziej podejdzie do podciętego tunelu 1din:wink: tu więcej na temat cięcia http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b6-docinanie-climatronica-i-tunelu-pod-kosz-2-din-127043/

Opublikowano

teoretycznie te same graty a jednak troszke zagmatwania jest:wink: codzi przedewszystkim o wiązke iso-isoII która we wszystkich porzypadkach jest przygotowana do rns-a , a pod bns-a trza troszke przerobić:wink:

:thumbup1:

Czyli reasumując, kosztem dodatkowym pomiędzy RNS-E i BNS 5.0 jest wyrezanie samemu wiązki ISO<->ISO2 :wink:

Opublikowano

Przy zmianie z concert 2 trzeba ciągnąć jakieś kabelki z licznika?

Opublikowano

ale jak trzeba przerobic wizake pod BNS? upuje iso2 i musze jakies kable pozmieniac w niej czy jak?:)

Opublikowano
ale jak trzeba przerobic wizake pod BNS? upuje iso2 i musze jakies kable pozmieniac w niej czy jak?:)

dokładnie:wink: zamienieniasz 2 kabelki i 1 dokładasz:wink:

Przy zmianie z concert 2 trzeba ciągnąć jakieś kabelki z licznika?

jeśli masz wyświetlanie na fisie informacji z radyja to nie:wink:

Opublikowano

tak w aucie jest ori instalacja Audi 10głośników + concert II, wszystko na fisie się wyświetla. Teraz tylko dorwać jakieś RNS-E :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No i na pewno inne kodowanie jak do RNS E - z tym ze to nie kosztuje...

Opublikowano

czym sie rozni symphon 2din od concerta 3? wygaldaja tak sami a maja inna nazwe :) lepiej zainwestowac w BNS 5.0 czy concert 3 lub symphona? navi zbytnio nie jest mi potrzebna :) zreszta bym musial pewnei dokupic do niej plyte z mapami jakimis... i pytanko kogos z kuj-pomorskiego kto by ogarnal mi przekladke kosza i podlaczenie radia :) moze znacie kogos ?

Opublikowano
czym sie rozni symphon 2din od concerta 3? wygaldaja tak sami a maja inna nazwe :) lepiej zainwestowac w BNS 5.0 czy concert 3 lub symphona? navi zbytnio nie jest mi potrzebna :) zreszta bym musial pewnei dokupic do niej plyte z mapami jakimis...

A szukaja używałeś? :szukaj:

Takich tematów jest co najmniej kilkanaście.

i pytanko kogos z kuj-pomorskiego kto by ogarnal mi przekladke kosza i podlaczenie radia :) moze znacie kogos ?

Pytaj w odpowiednim dziale: http://a4-klub.pl/kujawsko-pomorskie-81/ :hi:

Opublikowano
  • Autor

No to jak navi ci niepotrzebne, mniemam ze DVD tez, to po co ci 2DIN???

Opublikowano

Pewnie żeby mp3 słuchać :banan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tzn teraz nie chce podlaczac navi ale jak zmienie na RNS to oczywiscie wszystko bedzie podlaczone :) to ma byc zeby rzygotowac juz sobie pod 2 din wszystko tylko pozniej wlozyc RNS-e.

---------- Post dopisany 23-07-2012 at 19:12 ---------- Poprzedni post napisany 31-05-2012 at 11:15 ----------

Czesc :) mam takie pytanko :) zmienilem radio z concert 1din na concert 2din i poldaczylem antene normalnie do przejsciowki oraz mialem od concerta kabel z plastikowa wtyczka zolta wyciagnelem ja i wlozylem do pustego miejsca w przesjciowce od radia <fm> ale widze ze cos slabo mi odbiera kanaly msuze cos kodowac czy cos? w tamtym concercie bez problemu sciagalo mi kazde stacje i bylo wszystko ok... czekam n odp jakas

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

włąśnie przełożyłem rns-a i jest problem miałem ori bns 5 z blututem parowałem tel i chulało a teraz na rns-e nie moge sparować i mam wtyk a,c,d brak wtyczki b. musze dokupić wtyczke B i coś rzeźbić?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Tez tak mialem i nie bylo problemow. Moze problem lezy gdzies indziej?

---------- Post dopisany 18-02-2013 at 21:58 ---------- Poprzedni post napisany 01-01-2013 at 20:42 ----------

Koledzy, kolega AudiOOOOl spostrzegl blad w mojej instrukcji ktory juz czesciowo poprawilem za co mu wielkie DZIEKI :drinks:

Mowa o pinie 5 BOSE (brazowy) ktory wypialem z kostki niebieskiej i wpialem do kostki zielonej w pozycje 7. Blad polega na tym ze ten pin wpina sie w pozycje 7 ale w kostce niebieskiej.

Odpowiednie zdjecia beda jeszcze dodane z poprawka. Dzieki temu nie ma juz bledow w radiu a i BOSE gra lepiej. :wink:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

No dobra :wink: mam takie cos , CHORUS II Generacji 2 DIN brak wtyki zielonej i niebieskiej .

Gdzie podpiac K LINE ? Z PIN 7 gdzie najblizej ?

Opublikowano

Grzes chba najprosciej ze złącza diagnostyki:wink: