Voucher Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Witam Ostatnio wymienialem olej w sowim w pewnym warsztacie. No i mechanik gdy wyciagal filtr oleju, ten mu sie lekko przechyli i troche oleju chlaplo mu na intercooler :bicz3:. Oczywiscie wszystko odrazu wyczyscilem szmatka ale sie zastanawiam czy by go czyms nie oplukac? No i czy te chlapniecie nie zaszkodzi mojemu IC? Moze jestem troche przewrazliwony ale gdy oddaje swoj samochod w obce rece to zawsze mam obawy zeby ten ktos czegos nie spieprzyl... P.S. A ta nawiasem mowiac, strasznie u nas ciezko o porzadnego mechanika . Nie wiem, chyba wiekszosc wybyla za granice .
Pikuś Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Gdzei filtr oleju a IC. Niezle tam akrobacie wyczynial. Mozesz caly IC wyjac przemyc z zewnatrz np.nafta, a pozniej woda splokac i przy okazji w srodku go przemyjesz.
KrzyHo Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 A na pewno chlapnął na IC?? Przecież ciężko go pochlapać olejem w tym silniku. Olej nic nie zrobi IC, nie jest żrący najwyżej troszkę brudu ci złapie bo będzie tłuste w tym miejscu gdzie było chlapnięte. A jak chcesz to możesz go przemyć tak jak pisał Voucher. Od oleju nic mu nie będzie, w środku na pewno jest troszkę oleju od turbiny i nic mu nie jest.
Gość jonny Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Możesz psiknac najpierw nafta lub benzyna ekstrakcyjną z rozpylacza na IC, a później wodą pod ciśnieniem np.karcherem,jak nie masz to podjedź na myjnie gdzie myja silniki.Zbytnio to nie ma sie czym przejmować. Swoja drogą to co ten mechanik wyczyniał z tym filtrem? ,pewnie niedopity był,łapy sie trzęsły a Ty mu zawróciłes głowe wymiana oleju
Simon Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 A zmieniać samemu to taki problem? Olej to jedna z łatwiejszych wymian...a najlepsze jest jak już masz wszystko poskręcane i wytarte i zalewasz nowym
lukaszr Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Olej to jedna z łatwiejszych wymian...a najlepsze jest jak już masz wszystko poskręcane i wytarte i zalewasz nowym Pod warunkiem, że masz gdzie i jak spuścić stary
poziek Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Szok. To trzeba być magikiem żeby tak zrobic A swoja drogą jedna ulewa i będzie wszystjko czyste także wrzuc na luuz.
Simon Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Ja wymianę zrobiłem na chodniku!!!
alvaro Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Simon Ja wymianę zrobiłem na chodniku!!! no ale że co ?? stary olej z silnika też został na tym chodniku ?? koniec OT
Simon Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Nie do jakiejś miski zlałem i do roboty zawiozłem...
Rekomendowane odpowiedzi