Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Ogrzewanie postojowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam w moim Audi ogrzewanie postojowe czyli mam pilota i jak jestem powiedzmy na nartach włączam sobie je jakies 0,5 h wczesniej zeby było ciepło jak wróce. Problem polega na tym ze zaczeło sie psuc i strasznie dymi nawet w kabinie. Mam pytanko jakiej firmy montowane jest ogrzewanie postojowe w Audi A4 B7 2005 rok ?

Opublikowano

Jakbys mogl podlaczyc kompa ( VAGA ) i zczytac bledy pieca to cos poradzilibysmy :) pewnie masz fabryczne webasto EBERSPACHER

A przyczyn moze byc wiele :confused4:

Opublikowano

podejrzewam ze Ardic tak jak u mnie

Opublikowano

Dokładnie Ardic 952 "d" dla diesla i "b" dla benzyny.

Były montowane także w volvo.

Opublikowano

Niestety mozesz miec ARDIC.

WEBASTO lub EBERSPACHER baedziej popularne i wiecej czesci i serwisów. Ostatnio to przerabiałem.

Opublikowano

Fabryczne webasto do A4 2001-2008 robi firma EBERSPACHER Nordic Made in SWEDEN :)

Opublikowano

Fabryczne webasto do A4 2001-2008 robi firma EBERSPACHER Nordic Made in SWEDEN :)

to dlaczego niektórzy piszą wyżej że mają fabryczne i że jest to ardic? i że wtedy problemy z częściami i serwisem ?

Opublikowano

Ardic tez jest Szwedzkiej produkcji ale jest w nim sterownie w analogowe poprzez programator i nie jest po Canie tak jak Fabryczne . Poza tym jest z aluminum i jest mniej trwalasze w stosunku do fabrycznego wykonanego z kwasiaka.

Wyjatkiem jest jeszcze w sumie webasto ( nie wiem jakiej firmy :( ) stosowane w silnikach 2.5 V6 TDI z automatyczna skrzynia biegow w silnikach BDG , BAU , BFC , AKE , AYM .

Dla ARDIC sa moze zestawy naprawcze a nie ma poszczegolnych czesci bo jak juz sie webasto sie sypnie to nadaje sie do kaptalnego remontu .