mifodzo Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam. Posiadam w moim Audi ogrzewanie postojowe czyli mam pilota i jak jestem powiedzmy na nartach włączam sobie je jakies 0,5 h wczesniej zeby było ciepło jak wróce. Problem polega na tym ze zaczeło sie psuc i strasznie dymi nawet w kabinie. Mam pytanko jakiej firmy montowane jest ogrzewanie postojowe w Audi A4 B7 2005 rok ?
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jakbys mogl podlaczyc kompa ( VAGA ) i zczytac bledy pieca to cos poradzilibysmy pewnie masz fabryczne webasto EBERSPACHER A przyczyn moze byc wiele
Pikuś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dokładnie Ardic 952 "d" dla diesla i "b" dla benzyny. Były montowane także w volvo.
Tedi35 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Niestety mozesz miec ARDIC. WEBASTO lub EBERSPACHER baedziej popularne i wiecej czesci i serwisów. Ostatnio to przerabiałem.
blockout Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 a macie może zdjęcia poszczególnych ogrzewań w a4 ? bo niemoge nić znależć, czym one się różnią
wrclaguna Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 Fabryczne webasto do A4 2001-2008 robi firma EBERSPACHER Nordic Made in SWEDEN
blockout Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Fabryczne webasto do A4 2001-2008 robi firma EBERSPACHER Nordic Made in SWEDEN to dlaczego niektórzy piszą wyżej że mają fabryczne i że jest to ardic? i że wtedy problemy z częściami i serwisem ?
wrclaguna Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Ardic tez jest Szwedzkiej produkcji ale jest w nim sterownie w analogowe poprzez programator i nie jest po Canie tak jak Fabryczne . Poza tym jest z aluminum i jest mniej trwalasze w stosunku do fabrycznego wykonanego z kwasiaka. Wyjatkiem jest jeszcze w sumie webasto ( nie wiem jakiej firmy ) stosowane w silnikach 2.5 V6 TDI z automatyczna skrzynia biegow w silnikach BDG , BAU , BFC , AKE , AYM . Dla ARDIC sa moze zestawy naprawcze a nie ma poszczegolnych czesci bo jak juz sie webasto sie sypnie to nadaje sie do kaptalnego remontu .
Rekomendowane odpowiedzi