JurekTCS Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mam "drobny" problem Ułamał mi sie zaczep który przytrzymuje roletę jak jest rozsunięta. Próbowałem klieć poxipolem oraz u plastikarza. Efekt był podobny. W yniku ruchów rolety podczas jazdy zaczep ponownie się odłamywał Czy ktoś ma jakiś patent na to. Czym to skleić. Ewentualnie ile może kosztować cały plastik. Przypuszczam że czeka mnie serwic bo ciężko dostać będzie ten kolor gdzieś na szrocie Fotka poglądowa koloru wnętrza :dol:
Pikuś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 JurekTCS, ja bym moze proponowal wywierci w ulamanym elemencie jak i w drugiej czesci otwory i wkleic w nie kawalek preta (druta) o odpowiedniej dlugosci i grubosci. Takie cos juz raczej sie nie urwie. Mam nadzieje, ze wiesz o czym pisze. :mrgreen:
JurekTCS Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2006 TAk wiem. Myslałem o tym. Problem w tym że ten plastik to za gruby nie jest. Nie wiem czy szpilka nie była by za gruba.
Pikuś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Przeciez to jest grubosci palca wskazujacego wiec nie wiem czemu porownujesz do tego szpilke.
JurekTCS Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie jest. W środku jest kawałek jakiegoś innego plastiku. To co widzisz na to tylko plastik zewnętrzny-ozdobny NAprawdę nie bardzo jest co tam wiercić
Pikuś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 To chyba zle to zrozumialem bo myslalem, ze chodzi Ci o ulamany plastik przy rolecie, a Tobie chyba sie ulamal plastik przy boczku. Dobrze teraz zrozumialem :?:
JurekTCS Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Tak. Chodzi o ten przy boczku. Nie napisałem dokładnie [ Dodano: 2006-08-23, 23:16 ] Czy ktoś sie orintuje ile może kosztować taki element w serwisie :?:
adadur Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 wejdz tutaj: http://www.loctite.pl/int_henkel/loctite_pl/index.cfm powinieneś znaleśc odpowiedni produkt do przyklejenia tego
JurekTCS Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Nie wierzę już w żadne kleje. NAjpredzej Przykręce to na wkręt z boku i obetnę łeb wketu żeby nie wystawał za bardzo. Bo sam klej na 99% tego nie utrzyma
adadur Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Chyba kolega się nie zapoznał co tam są za produkty i nie ma pojęcia o klejacha - nie mówimy tu o poksylinie czy super glue!!!
Rekomendowane odpowiedzi