michau Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Witam. Cyzm si roznia podane nizej oponki. pztam o te oznaczenia 91, 95, 7... Goodyear ULTRA GRIP 7 91 T Goodyear Ultra Grip 7+ 91 T Goodyear ULTRA GRIP 6 95 T Goodyear ULTRA GRIP 7 95 T Goodyear Ultra Grip 7+ 95 T Fulda KRISTALL MONTERO 2 91 T Fulda KRISTALL SUPREMO 91 H Fulda KRISTALL MONTERO 2 95 T Ktrore polecacie? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam michau [co ja ci wczoraj mówiłem o FAQ? poza tym jest watek o oponach zimowych, dlaczego nie kontynuujesz tylko otwierasz nowy?]
cayenne Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Wydaję mi się,że chodzi tutaj o Indeksy nośności.Np.jeśli samochód ma dopuszczalną masę całkowitą 1900 kg, to każda z opon powinna mieć indeks nośności 82 (1900kg/4 opony = 475 kg/na oponę)
grabalaba Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Witam. Cyzm si roznia podane nizej oponki. pztam o te oznaczenia 91, 95, 7... To jest oznaczenie Indeksu nośności (ładowności) opony czyli maksymalne obciążenia opony przy maksymalnej prędkości (określonej w indeksie prędkości). Co do wyboru oponek uderzyłbym w Goodyeara.
Rekomendowane odpowiedzi