Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Ełcka Audi _ToMi_ - Prośba o pomysły stylistyczne...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Chciałbym wesprzeć się Waszym doświadczeniem oraz poczuciem estetyki prosząc o wymyślenie jakiś modów do mojej B6'tki. Przeglądając internet znalazłem wiele pomysłów lepszych lub gorszych ale nie mogę się zdecydować.

Jeśli macie jakieś pomysły to bardoz proszę o rady dotyczące body, felg itd. itp ...

Trochę info o aucie:

rocznik: 2001

Silnik : 2,0 ALT

kolor wnętrza : soul

Autko bez modów , zupełna seria jak widać na fotkach :

Jedynie co zrobiłem to ( podświetliłem pokrętła do nawiewów , podłączenie radyjka do wyświetlacza ( RDS) , podświetlenie radyjka )

Główne bolączki auta:

- kontrolna oleju i znikanie oleju (norma w tym modelu silnika )

- ułamany schowek ( naprawiony według porad na forum )

- ułamał mi sie plastikowy zamek od podłokietnika . Muszę sie tym zając jakoś niedługo bo mnie to jakoś irytuje mocno ...

Czekam na wasze pomysły i sugestie.

1090253033.jpg

1090253033_3.jpg

1090253033_1.jpg

1090253033_6.jpg

Opublikowano

gratki z nowego auta :) roboty full przed Tobą..wszystkie mody które można zrobić w tym modelu zostały opisane na forum..

szkoda tylko że taki silnik :)

Opublikowano
  • Autor

nom niestety zdaje sobie sprawę z tego faktu że roboty full i jest dużo na forum, jednak potrzebuje fachowców ( WAS :) ) aby to jakoś ogarnąć i wymysleniu jakiegoś przepisu na tą B6. Chciałbym aby ktoś doradził co załozyć głównie jakie zderzaki :) heh , felgi , dokładki itd itp... Kolor jest specyficzny i podejrzewam że nie wszystko będzie pasowało ( felgi .. ) które felgi najlepiej wygladają w tym modelu . Czy zakłądać lotkę czy nie ? heh Pytań wiele i to wszystko Wasza wina , bo jak posiedze na forum troche to już mam taki mętlik - stylistyczny że sam już nie wiem co jest najfajniejsze :P heh ,

adamooo - świetnie wygląda ta twoja b6 .... gratuluje

Do dzieła panowie :) , dalej liczę na waszą inwencję twórczą...

ps. Silnik 2,0 ALT cóz - wszytsko ma swoje plusy i minusy choc nie powiem mogło być lepiej :) heh

Opublikowano

Po pierwsze felgi 18"-19" i zawias -30, progi s4, zderzak przedni s-line + tylny lub zderzaki s4, lotka na klapę s4, podwójny wydech. Z silnikiem to jak wiadome nic nie wymodzisz ale za to możesz coś dłubnąć w środku np fotele, RNS-e. :decayed:

Lista modów jest długa co można zrobić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a felgi jaki model ? RS4 , RS6 ? czy jakies inne ...

virus01 - gdzie mogę podejrzeć te elementy bo niestety jestem " nowicjuszem" i niestety nie kojarze które to są :P ?

Opublikowano

Śledź wątki innych forumowiczów, u nich są zdjęcia i opisy :) wszystko co Ci się spodoba tam znajdziesz.

Virus podał Ci fajna listę modów, ale kosztowną :cool1:

Opublikowano

Na forum jest kilka furek s-line popatrz po tematach a s4 w sieci jest pełno fotek

Co do modelu felg to kup takie które będą się tobie podobać nie patrz na innych :decayed: RS4 i RS6 są :kox: czy wybierzesz te czy te to będzie fajnie :wink4:

tu masz przykład s4 dla mnie wygląda :kox:

s4park.jpg89846594.jpg

Opublikowano

witaj, ja bym ci polecił sciagnac chlapacze, zawias (tu zalezy od ciebie nisko i szeroko to fele min 18'' dobra gleba najmniej -40mm) jesli komfort to zostaw tak jak jest, ale na ori feldze i zawieszce auto nie ma tego wygladu, nastepnie możesz zostawic body a4 to tylko pomalowac dokładni w kolor lub pojść w pakiet (s-line bądź s4)z tym sie wiąże: zmiany na zewnatrz- bixy,przedni zderzak, listwy dolne drzwiowe, grill, tylni zderzak, podwójny wydech, tylna lotka na klape bagaznika, emblematy, zmiany z wewnatrz:fotele,podsufitka, listwy dekoracyjne, listwy progowe, gałka zmiany biegów, rns-e itp. jesli masz $$$ czas i checi to mozesz cos z twoja furka podziałać. powodzenia :hi:

Opublikowano
  • Autor

Hmm :) ogólnie ta niebieska s4 wyglada zaje.... tylko tak patrze że koszty są kosmiczne :) a znacie jakieś rozwiazania dla mniej zamorznych :) może jakieś nakładki bo coś mi sie obiło o uszy że cos takiego istnieje do tego co ja mam

Opublikowano

Hmm :) ogólnie ta niebieska s4 wyglada zaje.... tylko tak patrze że koszty są kosmiczne :) a znacie jakieś rozwiazania dla mniej zamorznych :) może jakieś nakładki bo coś mi sie obiło o uszy że cos takiego istnieje do tego co ja mam

Przede wszystkim - piękna Audiczka, chyba moja ulubiona wersja (B6 w sedanie :rolleyes: ) , gratulacje i życzę jak najmniej problemów :good:

Myslę, że na początek możesz ją zglebować i ściemnić szyby.

Wtedy będzie dobry punkt wyjścia do dalszych modów.

Opublikowano

Body kit S4 jest drogi, co do dokładek to można kupić przednia s-line do ori zderzaka ale trzeba go po przerobić, tylna pasuje p&p

Opublikowano
  • Autor

a masz jakies fotki tych dokładek jak to wyglada albo numery cześci :) wiem wiem ide moze troche na łatwizne ale tych częsci jest multum i sie już gubię :/

Opublikowano
  • Autor

dzięki virus01

Aj widzę że to kosztowna zabawa nie powiem ale ogladając twoje auto to chyba warto :))

Opublikowano

mi jeszcze brakuje kilka części i zakładam cały body kit z S4 :kox:

Opublikowano
  • Autor

ps... virus01 co juzskompletowałeś ? i jakie są koszty , żródło allegro czy ebay... ? co do tych zderzaków z prozdu chytrusy sprzedaja bez kratek często... :/

Opublikowano

Mam już prawie wszystko listwy mają przyjść w tym tygodniu, zderzaka przedniego jeszcze nie kupiłem ale mam na oku. Co do kosztów to zderzak tylny s4 do sedana kosztuje sporo ale w tym przypadku nie chodzi o cenę tylko o to że po prostu raczej nie kupisz używki. Ale w twoim przypadku body S-line można kupić widziałem komplet zderzaki z progami za ponad 2tys :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tak swojadrogą sie zastanawiam bo kolor mego auta jest jak dla mnie taki sobie i jakiś taki troche dziadkowaty ...:/ i se tak mysle gdybym nawet jakism cudem wymienił zderzaki na s4 to czy zostawić chromy czy na ciemno je robic ( choc w przypadku ciemnych aut neiwm czy to dobry pomysł ? ) no i na dole w zderzaku tylnim jest taki eelment neiwm jak to sie fachowo nazywa ( hokej czy cos ) na jaki kolor go bo chyba w odcieniu auta to chyba tak sobie bedize wygladał w tym nieebieskim wyglada świetnie .. a w moim kolorze ..?

Opublikowano

co do chromu to zależy tylko od ciebie na ciemnym kolorze dobrze wygląda chrom i czerń, zobacz sobie inne forumowe furki.

A co do zderzaka tylnego zrobić tak jak jest w ori w s4 jest to matowy czarny :decayed:

Opublikowano
  • Autor

masakra z tymi cenami ::

http://allegro.pl/przedni-zderzak-audi-a4-a-4-b6-sline-s-line-2003-i1345904728.html[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 22:12_________________________________________________a mozę coś takiego :

http://allegro.pl/audi-a4-s-line-01-05-dol-zderzaka-idealn-spoiler-i1351114196.html + kratki do tego ... ?

tył

http://allegro.pl/audi-a4-a-4-s-line-tyl-04-07-pdc-tylny-i1356299299.html