Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Czy termostat może się sam naprawić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja ostatnio kupiłem termostat w ASO, 60 zł !!

Także zadzwońcie i sprawdźcie cenę

(termostat do AWXa)

Opublikowano

Do którego ASO dzwonisz w 3-mieście?

Opublikowano

Do którego ASO dzwonisz w 3-mieście?

byłem u Groblewskiego i mam fakturę na termostat, jakby co :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem...

W moim przypadku temperatura na wskaźniku jest ok.75-80st. nagrzewa się chyba szybko bo po ok.3-5km mam już pow.60st ale do 90 nie dochodzi... :(

czy to może być wina termostatu? ;(

dodam że nie mam dolnej osłony silnika i skrzyni czy to też ma wpływ na temp.silnika?

Podobnie miałem na koniec zeszłej zimy - pierw grzał się tylko do 80 kilku stopni i po kilku tygodniach nie był w stanie osiągnąć 80 i odrazu wymienilem i teraz bite 90.

Dolna osłona w dieslu ma kilka finkcji - aerodynamika wygłuszenie i osłona przed brudem pendem powietrza (zimnego) dodatkowo jak niefortunnie gdzien będziesz manewrował pierw usłyszysz osłonę a nie że uszkodziłeś mise olejową (co skutecznie może unieruchomić auto). Polecam szukanie używki może być z passata (ja taką kupiłem latem z rocznika 2002).

Wymieniłem termostat i teraz jest super... :dance: nagrzewa się szybko i temperaturka trzyma na 90st. nie dostałem oryginału :audi: ale jest to jakiś do VW Golfa :embarrassed:

no ale jest dobrze i to się liczy :a4fan:

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie. Dawno nie byłem. Miałem niby problem z termostatem. Wymieniłem go, ale po 5000 km problem się powtórzył. Mój mechanik mówi, że trzeba wymienić termostat, a ja na to, aby sprawdził w komputerze. I okazało się, że padnięty jest czujnik. Wymieniłem i na razie jest ok. :hi: :th:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja kupiłem u tego sprzedawcy, orginalny i działa

http://www.allegro.pl/item462060303_termostat_audi_seat_skoda_octavia_volkswagen_org.html

będziesz jeszcze potrzebował oring uszczelniający do niego 4 zł w ASO i 2 butelki 1,5 litra koncentratu G12+ też kupisz u tego sprzedawcy u mnie jeszcze walnięty był czujnik temperatury http://www.allegro.pl/item456684518_czujnik_temperatury_skoda_octavia_vw_golf_iv_audi.html

Możesz też kupic te rzeczy w ASO bo nie jest dużo drożej Termostat 80 zł+ oring 4zł, czujnik też 82 zł+ oring 4zł i butelka koncentratu 1,5 litra 42 zł.Wymiana opisana w dziale "warsztat" lub 30 zł u mechanika. Jak te rzeczy wymienisz to z temperaturą będziesz miał spokój na długi czas.

Opublikowano

Koledzy, podepne sie do tematu. Jak mozna sprawdzic temp na klimatronicu?

Opublikowano

Witam,

Dzieki za pomoc z klimatroniciem. Mam jeszcze pytanie dot. wymiany termostatu w silniku 2.5 TDI. Czy to prawda, ze nie ma innej opcji tylko do wymiany trzeba demontowac przod razem z chlodnica i rozrzadem? W serwisie powiedzieli mi, ze to caly dzien roboty aby wymienic glupi termostat. A czy czujnik temp. latwiej wymienic? Moze to on szwankuje i lepiej od tego zaczac.

Pozdrawiam

Opublikowano
Opublikowano

To trzeba sprawdzić co jest uszkodzone. Opisz co dzieje się z temperaturą?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

na allegro taki Wahler ze znaczkiem audi jest za 50 zł.

Opublikowano

Witam,

podłącze się do tematu mam podobny problem w miarę szybko się nagrzewa ale do 70 i nic więcej nawet jak chodzi na wolnych obrotach. Od czego zacząć, może to być termostat?

Opublikowano

wpisz "termostat" w :szukaj:. jest masa odpowiedzi na Twoje pytanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

dziś zmiana termostatu i jak ręką odjął trzyma sztywno temp. 90. :)

Opublikowano

Witam,

dziś zmiana termostatu i jak ręką odjął trzyma sztywno temp. 90. :)

Sprawdź wskazania zegarów ze wskazaniami klimatyzacji i VAGiem

Wtedy będziesz miał pewność, że wszystko jest OK

[br]Dopisany: 16 Grudzień 2008, 20:57_________________________________________________

na allegro taki Wahler ze znaczkiem audi jest za 50 zł.

Właśnie się zastanawiam czy to oryginały bo można to kupić za niecałe 30 PLN - http://www.allegro.pl/item505272553_termostat_wahler_audi_a4_1_9tdi.html