Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 3.0TDI quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

:shocked:

Piekna sprawa!

Ona jest na 20?Cos z tyłu felga dziwnie schowana.. :mysli:

Oj potrafisz zainspirowac :> :pali:

Opublikowano

masakra jaki efekt :kox:

Opublikowano

Makki a znasz moze jakis patent aby zaciski hamulcowe lśniły jak nowe. Robie to odrdzewiaczem do stali i żeliwa ale w 100% nie jestem zadowolony a od czasu do czasu podmalowuje na srebrno

Opublikowano

Makki a znasz moze jakis patent aby zaciski hamulcowe lśniły jak nowe. Robie to odrdzewiaczem do stali i żeliwa ale w 100% nie jestem zadowolony a od czasu do czasu podmalowuje na srebrno

Jezeli sa naprawde zajechane to pewnie trzeba jakiegos hardcorowego patentu. Normalnie to szczotkami, czasami do zebow ;)

Moje byly myte od nowosci najpierw Autoglym Clean Wheels (na bazie kwasow), pozniej przeszedlem na Autoglym Custom Wheel Cleaner. Od roku gdzies uzywam tylko P21S Power Gel do felg i zaciskow oraz Valet Pro Bilberry Safe Wheel Cleaner. Czasami Carpro IronX, ktory jest niesamowity i oczywiscie bezpieczny dla felg itp..

A co potrafi widac tutaj:

DSC_0315.jpg

DSC_0319.jpg

Samo splukanie bez dotykania gabka czy szczotka:

DSC_0321.jpg

Na ciemnych kolorach az tak tego nie widac ale tutaj IronX w akcji na lakierze auta parkowanego niedaleko torow kolejowych:

1240276233_5_qQjb.jpg

1240276298_5_sGDT.jpg

Ten plyn jest normalnie jest bezbarwny. Reaguje dopiero na czasteki metali, zabrudzen i robi sie taki jak na zdjeciach.

Mozna go bezpiecznie stosowac na lakier, felgi, szyby itp. Otwiera pory w lakierze i rozpuszcza czasteczki ktorych nawet glinka nie rusza.

Opublikowano

Szok! A ja sie tak yebalem ostatnio z czyszczeniem felg po zimie i syfie z klockow :wallbash: - mozna w PL cos takiego dostac?

Opublikowano

Szok! A ja sie tak yebalem ostatnio z czyszczeniem felg po zimie i syfie z klockow :wallbash: - mozna w PL cos takiego dostac?

Jest w PL w sklepie www.sklep.car-spa.pl ale na dzien dzisiejszy jest niedostepny :angry:

Opublikowano

Jest w PL w sklepie www.sklep.car-spa.pl ale na dzien dzisiejszy jest niedostepny :angry:

Nie wiedzialem ze Car Spa to sprzedaje :) Ale ja u nich i tak nic nie kupuje bo sie cenia troche za bardzo wedlug mnie..

Jest u nich niedostepny bo pewnie nikt nie jest zainteresowany za taka cene.

To normalne w Polsce, jak nowosc i popularna to trzeba kosic kase ile wlezie.. :sick3:

Ja place 340PLN za 5 litrowa banke IronX.

Opublikowano

ano tak nie ma lekko :). A oprócz tego sklepu nie wiesz gdzie w PL mozna dostac Iron.X

Opublikowano

Pawel: Jezeli juz chcesz taki zestaw to wedlug mnie bierz to:

PRO_hydro.jpg

1 x Lake Country Hydro Tech Cutting Pad 5.5"

1 x Lake Country Hydro Tech Polishing Pad 5.5"

1 x Lake Country Hydro Tech Finishing Pad 5.5"

1 x 250ml - Menzerna Power Gloss (S500) Cut 5.0 Gloss 1.0

1 x 250ml - Menzerna Intensive Polish (P085RD 3.02) Cut 3.5 Gloss 3.0

1 x 250ml - Menzerna Final Finish (PO85RD) Cut 1 Gloss 5.0

Tak na szybko dlaczego to Menzerna jest dobra do twardych lakierow tzn Twojego.

PO85RD daje super lustro.

Menzerna skorygujesz lepiej niz tym zestawem Megsa.

Lake Country ma dobre i dosyc wytrzymale pady.

Ale zawsze jest male chyba.

Jezeli chcesz czegos jeszcze lepszego to jeszcze wyzsza polka - Scholl.

Ja wlasnie przechodze z 3M i Menzerny na Scholla :)

Opublikowano
  • Autor

A ok dzięki :)[br]Dopisany: 12 Marzec 2011, 23:20_________________________________________________Makki zdjęcia alcantary...Może coś podpowiesz.

Z daleka całkiem super prawda?..

img0855o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Brak dywaników - wyjęte aby się suszyły.Podłoga wyprana również :)

img0857of.jpg

A z bliska...

img0825.jpg

:(

img0824b.jpg

Jako że to sportowe fotele i przy wsiadania zachaczasz choćbyś nie wiem jak uważał tyłkiem bok fotela,pojawiło się pierwsze przetarcie,niestety..

zdjcieo.jpg

Chyba ciężko będzie coś temu zaradzić... :no:

Dziś wogóle uskuteczniłem porządniejsze wiosenne porządki.De facto została tylko zmiana felg i opon.Zrobię to w tym tygodniu.Niestety "dokładne" mycie uwydatniło parę zimowych bolączek.Szczęście nie jakis drastycznych.Nikt mi boku nie zaorał :polew:

Ogólnie nienajgorzej jest z daleka prawda? :

img0843vw.jpg

Paluch podszedł :disgust:

img0839mw.jpg

Na tylnym błotniku odbijają się auta..

img0841ds.jpg

img0851du.jpg

Ale z bliska juz tak kolorowo nie jest.. :kwasny: Takich rysek to mam parę.Jeszcze ktoś mi plastik dyfuzora zarysował,jak to nie mam pojęcia.Na szczęście nie bardzo.

Wiem jedno.To moje ostatnie czarne auto.Mimo wszystkich zalet i tego że wygląda ładnie jak jest czysty.Ogólnie mniej plusów,więcej minusów dla mnie.Kurz było widac po paru minutach..

img0829i.jpg

img0827rx.jpg

:hi: :hi:

Opublikowano

To przetarcie skory na boczku to jakas masakra :shocked:

Mam wrazenie, ze im nowsze auta, tym jakosc gorsza. Moja skora ma 300 tys, a boczek do wsiadania/wysiadania nie ma takich sladow (oczywiscie sa, ale nie takie jak u Ciebie).

Opublikowano
  • Autor

A ja nie mam nawet 40 tysięcy jeszcze :(

W A5 nisko sie wsiada i nie da się tyłkiem o ten bok nie zachaczac.

Zdjecie jest oczywiscie powiekszone i normalnie jest to praktycznie niewidoczne...

Tyle ze pewnie się pogłebi :confused4:

Opublikowano

niestety taki urok sportowych foteli.Kubel z RS4 po 40 tys wyglada jak by mial 500 :rolleyes:

Opublikowano

idac tym tropem nie wiem czemu nie robia grubszej skory na boczkach... bo to niezla wioska jest :kwasny:

Opublikowano

a to inna sprawa.

Opublikowano

idac tym tropem nie wiem czemu nie robia grubszej skory na boczkach... bo to niezla wioska jest :kwasny:

trudno się z tym nie zgodzić... u mnie na boczku wygląda podobnie... a przebieg 120 tys :wallbash:

Opublikowano

Paweł gość w Krk naprawia skóry i zrób z tym czym prędzej się nie będzie powiększać.

P.S - Usuń nr rejestracyjne :wink4:

Opublikowano

Pawel: Nie jest tak zle z ta Twoja alcantara:) Tutaj jest zle.. tzn bylo:)

Przed:

72dc0c8bb090bccd.jpg

Po delikatnym praniu pianka i plynem Chemical Guys Grean Clean. Przed usunieciem nadmiaru wloskow:

1dc041fed85d04d0.jpg

W Twoim przypadku nie wydaje mi sie zebys potrzebowal hardcorowej pianki Tuff Stuff i plynu CG Green Clean. Potrzebujesz dokladnego odkurzenia i plynu do alcantary Gliptone albo Swissvax i szczoteczku. Pozniej delikatna i puszysta mikrofibra.

Jezeli chodzi o boczki foteli to jezeli juz masz pekniecia (w co watpie) to szpachla do skory Dynamix. Przetarcia mozna oczyscic i pofarbowac takze zestawem z Dynamix. Ja mam zestaw Dynamix Deluxe Repair Kit: 250ml farby, 250ml plynu do czyszczenia i 250ml balsamu. Do tego dostajesz pojemniczek szpachli, szczoteczke do skory i wklad zapachowy do przyczepienia pod siedzenie. Pachnie niesamowicie nowa skora.. Taki zestaw starcza na caly srodek +++++ Plyn do czyszczenia i balsam maja jeden z najlepszych na rynku. Looknij: http://www.dynamixdyes.com/buyonline.php

Ten zestaw co ja mam kosztowal okolo 450zl z przesylka do Norwegii. Kolor dobierany jest po kodzie Twojej skory i pasuje w 100%. Spokojnie zrobisz to sam, tylko czasu trzeba troche..

Pamietaj na przyszlosc ze alcantare trzeba czesto odkurzac, szczegolnie jasna i szczegolnie taka jaka Ty masz. Czyli bez dziurek. Jasny srodek mowi sie ze jest dla lekarzy w fartuchach :)

Widze ze koncowki wydechu tez potrzebuja troche opieki..

Jezeli chodzi o ryski na lakierze to ten typ tak ma. Na czarnym widzisz wszystko! A rysuje sie, jak ja to mowie od samego patrzenia..

Nie wygladaja ze zdjec zeby byly glebokie..

Takie rysy schodza w 95% z Twojego lakieru, tylko trzeba odpowiednich srodkow, cierpliwosci i troche wiedzy :)

103.jpg

104.jpg

Po:

124.jpg

Tutaj troche widac ta najglebsza ktora byla najbardziej wyczuwalna:

125.jpg

Opublikowano

Makki faktycznie jest różnica :kox:

Opublikowano

Autko bardzo fajne w użytkowaniu, miałem okazję kilkanaście razy zaliczyć trasy takim autem, najlpesze jest zdziwienie teoretycznie szybszych samochodów jak to odchodzi w serii 240 KM, jedynie co mnie bolało to wsiadanie i wysiadanie i brak miejsca dla dzieci z tyłu, na dłuższą metę męczące

bezawaryjnego użytkowania życzę