Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Nie można uruchomić silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm. Cos sie zrypalo i nie pali.Aku ok-1 tydzien(nowy),rozrusznik kreci,paliwo podaje,iskra jest a nie zagada! :wallbash:

POMOCY BO STOI ZA MIASTEM W POLU.

Opublikowano

Wiatm. Cos sie zrypalo i nie pali.Aku ok-1 tydzien(nowy),rozrusznik kreci,paliwo podaje,iskra jest a nie zagada! :wallbash:

Może oddychać nie może?

Zobacz, czy nie masz zapchanego wlotu do filtra powietrza.

Opublikowano
  • Autor

Może oddychać nie może?

Sprawdzilem jest ok. Dalsze propozycje? ;(
Opublikowano

Może oddychać nie może?

Sprawdzilem jest ok. Dalsze propozycje? ;(

Jak go długo kręciłeś, może zalałeś świece :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj do bolu. Dzisiaj z raz i dalej ssie ale nie chce zagadac.

Opublikowano

A jak sprawdziłeś, czy jest iskra?

Wykręcałeś świece?

Opublikowano
  • Autor

jasne ze swiece wykrecilem i sprawdzalem czy nie zalane a nowa jedna podpinalem pokolei do przewodow.

Opublikowano

jasne ze swiece wykrecilem i sprawdzalem czy nie zalane a nowa jedna podpinalem pokolei do przewodow.

Przerwa na elektrodach ok?

Nosz kurde, nie wiem :no:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie wszystko na oko jest ok. Inaczej jak nie mial bym iskry to wtedy cewke szlak trafil![br]Dopisany: 15 Grudzień 2010, 11:17_________________________________________________NO I TERAZ JUZ NIE MA ISKRY NAWET NA SWIECY!!!!!! :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: POMOCY!!

Opublikowano

Witam,

mam identyczny problem z samochodem, tyle ze mam 1.8 adr + lpg, jakiś miesiąc temu pojawiły się pierwsze problemy z odpalaniem na zimno (z reguły po nocce, tzreba było pokręcić), ciężko zapalał i tak jakby przerywał nie mógł załapać obrotów, ratowałem się przygazowaniem, postanowiłem wymienić świece + kable + cewkę. Ze względu na spore wydatki które miałem w tym czasie trochę się to odwlekało a auto przestało wogóle palić.

I tak zacząłem walczyć z problemem niestety nic nie pomaga a zrobiłem:

- wymieniłem świece na NGK

- wymieniłem cewkę zapłonową + kable, używana oryginalna, sprawna bo już nawet ją w innej Audi sprawdziłem

- akumulator wymieniony po ubiegłorocznej zimie

- ciśnienie paliwa jest

- gaz na butli zakręciłem, więc nawet jeśli był jeszcze w dolocie to przy tym ile razy już kręciłem dawno go wydmuchało

- próbowałem wspomagąć zapłon eterem, nic

- VAG nie pokazuje błędów :(

Opublikowano
  • Autor

Witam,

mam identyczny problem z samochodem, tyle ze mam 1.8 adr + lpg, jakiś miesiąc temu pojawiły się pierwsze problemy z odpalaniem na zimno (z reguły po nocce, tzreba było pokręcić), ciężko zapalał i tak jakby przerywał nie mógł załapać obrotów, ratowałem się przygazowaniem, postanowiłem wymienić świece + kable + cewkę. Ze względu na spore wydatki które miałem w tym czasie trochę się to odwlekało a auto przestało wogóle palić.

I tak zacząłem walczyć z problemem niestety nic nie pomaga a zrobiłem:

- wymieniłem świece na NGK

- wymieniłem cewkę zapłonową + kable, używana oryginalna, sprawna bo już nawet ją w innej Audi sprawdziłem

- akumulator wymieniony po ubiegłorocznej zimie

- ciśnienie paliwa jest

- gaz na butli zakręciłem, więc nawet jeśli był jeszcze w dolocie to przy tym ile razy już kręciłem dawno go wydmuchało

- próbowałem wspomagąć zapłon eterem, nic

- VAG nie pokazuje błędów :(

Witaj swiece przewody itp. mam nowe .Do wczoraj wszystko bylo idealnie ,a po pracy-ja do auta o ono nie chce gadac,kreci ale nie zapali.Niedawno wymienialem nawet aparat zaplonowy a ta kutfa mi taki numer wykreca! sam nie wiem juz czego szukac.
Opublikowano

Moze immobiliser sie zablokował>miga ci ta żółta kontrolka immo?

Opublikowano
  • Autor

miga jak jest zazbrojony. Czyli jak kluczuyk jest w polozeniu 1, potem po rozblokowaniu gasnie i tylko kontrolki swieca. Suka dalej nie gada kreci tylko a iskra czasem jest czasem nie. ;(

Opublikowano

Sprawdz czujnik Hall-a oraz ustawienie rozrzadu oraz zobacz czy aparat jest prawidłowo ustawiony.

Opublikowano

Ja miałem problem z odpalaniem i duszeniem silnika 1.6 ADP +gaz,zaraz po odpaleniu ,na vagu nie było błedów. Długo dochodziłem czemu słabo pali i się dusi, było to spowodowane instalacją gazową i złą regulacją, po odłączeniu aq i resecie ecu benzyny wszystko wróciło do normy ,aż do ponownego przełączenia na gaz(był zle ustawiony)

Opublikowano

Ja miałem problem z odpalaniem i duszeniem silnika 1.6 ADP +gaz,zaraz po odpaleniu ,na vagu nie było błedów. Długo dochodziłem czemu słabo pali i się dusi, było to spowodowane instalacją gazową i złą regulacją, po odłączeniu aq i resecie ecu benzyny wszystko wróciło do normy ,aż do ponownego przełączenia na gaz(był zle ustawiony)

reset ecu tylko przy pomocy komputera i kabla?

immobiliser działa poprawnie, na VAGU też był sprawdzany i jest ok

Opublikowano
  • Autor

Koledzy ale ja ta kupa tylko na bezynie smigam bo gaz nie dziala.I to na bezynie wychodza takie jaja ;( ;(

Opublikowano

ja kolego całkiem niedawno bo jakiś tydzień temu miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było odpalic poprzez holowanie auta. Auto też rozrusznik kręcił normalnie wszystko pięknie cacy a tu lipa poholowałem auto i odpaliło. I od tego momentu znowu pali normalnie jak gdyby nigdy nic. I usterka nie wiadomego pochodzenia zażegnana zobaczymy na jak długo

Opublikowano

Sprawdż pomke paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdż pomke paliwa.

Kolego widac ze nie czytasz calosci. Pompa podaje paliwo normalnie.Iskra jest-a suka nie zagada.[br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 10:03_________________________________________________

ja kolego całkiem niedawno bo jakiś tydzień temu miałem ten sam problem. Rozwiązaniem było odpalic poprzez holowanie auta. Auto też rozrusznik kręcił normalnie wszystko pięknie cacy a tu lipa poholowałem auto i odpaliło. I od tego momentu znowu pali normalnie jak gdyby nigdy nic. I usterka nie wiadomego pochodzenia zażegnana zobaczymy na jak długo

Witaj to Ci sie udalo bo moja tez ciagalem,pchalem i h.. husteczka z tego. Zrobil mi sie nie lada problem na swieta! Pozdrawiam