MARCIN607 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wittam jak wyżej- w moim 1.8T zaczeło wyć wspomaganie otwieram maskę a tam pół komory zarzygana płynem . dolałem płynu dokręciłem korek ale znowu-oddałem auto do mechanika-ten dolał płuny zakręcił korek mówi że oglądał pompę i wszystko tam ok. jaka może być przyczyna żę pluje płynem prze korek?? nowy korek kupiłem i jutro założe
Flyer Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 pompa wyje? jezdziles po sniegu [kreciles baczki] z max skrecona kierownica?
Bieniek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Podmien zbiorniczek plyny.U mnie to byla przyczyna.
MARCIN607 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2010 dużo wcześniej wyła- na maxa staram się nie skręcać kół- chyba że muszę - w żadnym aucuie staram się nie skręcać do oporu pompa wyje? jezdziles po sniegu [kreciles baczki] z max skrecona kierownica? [br]Dopisany: 15 Grudzień 2010, 15:44_________________________________________________jeżeli po zmianie korka będzie taka sama sytuacja wymienię i zbiornik-dobrze żę to są groszowe sprawy- korek w ASO kosztuje 25plna a na allegro 20 używka Podmien zbiorniczek plyny.U mnie to byla przyczyna.
Bieniek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wymien jak najszybciej tez zbiorniczek.Koszta bardzo niskie,a szkoda pompy i robic syf pod maska.Sam to przerabialem,
MARCIN607 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2010 a jaki nr tego zbiorniczka albo koszt?? dobrze że aso mam blisko i po telefonie następnego dnia można odbierać taką drobnicę Wymien jak najszybciej tez zbiorniczek.Koszta bardzo niskie,a szkoda pompy i robic syf pod maska.Sam to przerabialem,
Bieniek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Tego Ci nie powiem.Ja znalazlem obok mechaniora sklep z uzywkami.Dalem 50zl
lookas Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam, mam podobny problem, opisywałem to w poniższym temacie: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=164567.15 Nigdzie nie widać wycieków, pompa po uruchomieniu silnika nie wyje tylko jak skręcę kierownicą to zaczyna popiskiwać, ale myślę że to wina dużego ciśnienia w zbiorniczku, bo aż się gotuje (jak odkręcę korek to fontanna się robi) i pewnie wtedy zapowietrza się pompa, poziom płynu ok tzn troszkę ubyło ale to przez korek. Mam pytanie, czy w zbiorniczku jest jakiś zawór, siatka? I jeszcze zastanawia mnie co jest zaciśnięte opaskami na przewodzie tym cieńszym przed zbiorniczkiem?
Bieniek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Na dnie zbiorniczka jest siatka.U mnie nie bylo zadnych widocznysz uszkodzen.
lookas Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Na dnie zbiorniczka jest siatka.U mnie nie bylo zadnych widocznysz uszkodzen. To winą jest nieszczelny korek czy ta siateczka? I jak powinien zachowywać się płyn w zbiorniczku podczas pracy pompy?
MARCIN607 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2010 mi mechanik mówił że ma się pienić
grzes1150 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wina zbiorniczka a dokładnie siateczki
MARCIN607 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 dobra założyłem nowy korek-pojeżdziłem trochę po mieście i jest cisza-ale dla świętego spokoju zakupię zbiorniczek i też wymienię.
lookas Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 dobra założyłem nowy korek-pojeżdziłem trochę po mieście i jest cisza-ale dla świętego spokoju zakupię zbiorniczek i też wymienię. A możesz zobaczyć jak u Ciebie zachowuje się płyn w zbiorniczku po uruchomieniu auta?
MARCIN607 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 jutro zerknę [br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 18:51_________________________________________________nie spojrzałem-zapomniałem-jutro zerknę-ale patrzyłem czy leci płyn i ucieka zbiorniczkiem-na łączeniu zbiera się płyn
lookas Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 jutro zerknę [br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 18:51_________________________________________________nie spojrzałem-zapomniałem-jutro zerknę-ale patrzyłem czy leci płyn i ucieka zbiorniczkiem-na łączeniu zbiera się płyn Ucieka przez korek, czy na łączeniu przewodów ze zbiorniczkiem? Jeśli płyn zachowuje się jak gotowana woda to znaczy że zbiorniczek pewnie do wymiany tak jak u mnie...
MARCIN607 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 zbiorniczek jest klejony w poziomie i tam chyba puszcza :wallbash: wypatrzyłem tam stojący płyn-a w zbiorniczku płyn się pienił
Rekomendowane odpowiedzi