mareks84 Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 No i mam niezly problem,mechanik ktory podjal sie wymiany w silniku kilka rzeczy m.in mial wymienic mi rozrzad, wszystko juz prawie bylo ok dzwoni do mnie i mowi ze przy skladaniu uszkodzila mu sie jedna zcesc- pekla a mianowicie powiedzial ze jest to tzw ślizg górny wałków rozrzadu i powiedzial ze one pekaja ale chyba samo by nie peklo? Gdzie to moge dostac? ile to moze kosztowac? Mam problem bo podobno ciezko dostac pojedyncza czesc i raczej kupuje sie z calym napinaczem lancuszka rozrzadu a koszt to podobno 130 Euro masakra, prosze o pilną pomoc[br]Dopisany: 30 Październik 2007, 12:10 _________________________________________________Ślizg górny łańcuszka łańcuszka rozrzadu- kto ma dojscie do czesci? a moze uzywane? :/
saintadamus Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 zanim zabierzesz sie za wymiane czegokolwiek dowiedz sie lepiej czy to było z winy mechanika
mareks84 Opublikowano 30 Października 2007 Autor Opublikowano 30 Października 2007 Tylko jak mam dojsc do tego czy to jego wina? :/ male szanse:/
saintadamus Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 przede wszystki dowiedz sie co to za część i w jaki sposób może ulec uszkodzeniu na forum może ci ktoś podpowie bo ja pierwszy raz o czyms takim słysze jeśli nie to idz do innego warsztatu i zacznij gadke o tej części i że w jaki sposób to może ulec uszkodzeniu i czy przez błąd mechanika podczas robienia rorządu - nie wspominaj że przy wymianie rozrządu przez innego mechanika uległo to uszkodzeniu osobiśćie wydaje mi sie że to z jego winy było bo sam to ujął "przy składaniu" więc cześć ta nie była zepsuta zanim sie za to wziął a poza tym za coś sie w końcu im płaci czyli za robocizne wiec wniosek nasuwa sie sam - zapłaciłeś mu za robote więc on za nia odpowiada
AFX Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 A moze chodzilo mu o slizg po ktorym idzie lancuszek laczacy walki rozrzadu "gorny"?
Kosa-00 Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 pewnie chodzi mu o napinacz zj***l jak zakladał powinien obrócić wałem dwa razy i sprawdzić znim odpali dowiedz sie konkretnie
mareks84 Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Opublikowano 8 Listopada 2007 tak chodzilo o slizg gorny po ktorym idzie łancuszek rozrzadu,mechanik wzial to na siebie i zamowil urzywany slizg za 100zl inaczej trzebaby bylo wymieniac calosc-napinacz koszt 130 Euro ...
AFX Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 To chociaz tyle, ze mechanik sie przyznal do bledu i zrobil to na swoj koszt.
saintadamus Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 miejmy tylko nadzieje że ta używaka będzie służyć próbowałeś z nim walczyć o nówke ??
mareks84 Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Opublikowano 21 Listopada 2007 nowki sie nie dostanie, tylko caly kompoletny napinacz, kupil z gieldy dolnoslaskiej od goscia ktory mial sporo czesci do 1.8 T , jest ok:)
Rekomendowane odpowiedzi