Łukasz a4 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam wszystkich,chciałbym prosić o rade.Wiem zaraz zostanę pewnie wysłany do wyszukiwarki po takich tematów to tu na pęczki.Jednak zaryzykuje. Owszem jest tego trochę ale jednak nie mogę się dowiedzieć wszystkiego dokładnie co do mojego przypadku. Zacznę od tego iż chciałbym się wiedzieć ile głośników znajduje się w Audi A4 B6 oraz jakie wielkości. Może nawet ktoś pokusi się o gotowe rozwiązanie za co będę wdzięczny. Mam na wszystko ok 1000zł w tym chciałbym wzmacniacz no i zestaw dobrych głośników na każdą parę drzwi Z góry dziękuje. Pozdr Łukasz
Łukasz a4 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 Tak radio już zakupiłem Pionier AVH 3200BT
kamil Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 w przednie drzwi Helix db + u-dim glow i może się zmieścisz w 1k. I obowiązkowo wygłuszenie drzwi. O multimediach możesz zapomnieć w tym przedziale cenowym.
Łukasz a4 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dzięki za to co napisałeś ale czy mógłbyś rozwinąć te wszystkie skróty których użyłeś.Ja naprawdę jestem laikiem w tym temacie dopiero wchodzę na tą płaszczyznę car audio i to co napisałeś to zbyt wiele mi nie mówi ;( Po za tym możesz rozwinąć tą myśl z multimediami
GRazny Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 podepnę się... choć jeszcze nie szukałem na forum informacji mając na uwadze Bose ( czy warto kupić inne głośniki w drzwi? czy lepiej sobie darować i iść w oryginał? te Helixy to jakaś górna półka? czy jest coś co warto pod wzmacniacz Bose innego zaaplikować? wygłuszenie konieczne? bo słyszałem że i tak jest niezłe...
kamil Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Łukasz a4 Helix Dark Blue 62C - głośniki u-DIMENSION GLOW 2075 - wzmacniacz pod głośniki O wygłuszeniu szukaj tu na forum albo google. Pełno tego jest. Wygłuszaj najlepiej matami stp albo gms. I lektura obowiązkowa na ogarnięcie tematu. http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf GRazny Ogólnie Bose to lipa. Wzmacniacz nie jest tego wyjątkiem. Nie opłaca się aplikować lepszych głośników pod ten system z tego względu że już na wstępie jesteś ograniczony samym wzmacniaczem. Helixy które wymieniłem to typowa bużet liga które reprezentują sobą już jakiś tam poziom akceptowalnego brzmienia. Nawet zasilane z samego radia. Ale oczywiście hi-end absolutnie to to nie jest.
Łukasz a4 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Kamil wielkie dzięki za informacje.
Rekomendowane odpowiedzi