starter2 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 silnik po nocy -17* odpala bez większego problemu ale po zagrzaniu silnika i po około godzinnym postoju -15* przy próbie odpalania świece się nie załączają i trzeba długo kręcić żeby odpalił. co to może być uszkodzone?
andy_sky Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 sam sobie odpowiedziałeś nie grzeją się świece
Sqizzy Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zawsze przy kolejnym odpaleniu silnika świece nie grzeją, no chyba że jeździłeś samochodem rano a odpalasz go wieczorem. A to że rano przy -17 samochód odpala bez problemu świadczy właśnie o tym że świece są
arczi900819 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Załącz VAG-a, może być jakiś błąd. Ja miałem tak że ciężko odpalał (też myślałem, że to mogą być świece ale podpiąłem VAGa pokasowałem błędy i śmiga elegancko)
starter2 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 właśnie chodzi mi o przyczynę nie załączania świec skoro powinny się chyba załączyć bo ciężko odpala. czy można jakoś spowodować załączanie świec w takim przypadku?
Sqizzy Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 właśnie chodzi mi o przyczynę nie załączania świec skoro powinny się chyba załączyć bo ciężko odpala. czy można jakoś spowodować załączanie świec w takim przypadku? Jeśli rano samochód odpala bez problemu, to znaczy że świece działają. Później w ciągu dnia silnik ma już taką temperaturę że świece nie muszą dogrzewać i nie włączają się, bo po prostu tego nie potrzeba.
andy_sky Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 właśnie chodzi mi o przyczynę nie załączania świec skoro powinny się chyba załączyć bo ciężko odpala. czy można jakoś spowodować załączanie świec w takim przypadku? Jeśli rano samochód odpala bez problemu, to znaczy że świece działają. Później w ciągu dnia silnik ma już taką temperaturę że świece nie muszą dogrzewać i nie włączają się, bo po prostu tego nie potrzeba. świece zawsze się załaczają na krótko jeśli był mały postój, jak był godzinny na takim mrozie to powinny się zapalić na dłużej
arczi900819 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Vag rozjaśni sprawę, może być tak że pojawił się błąd w sterowniku i "się kopie" Jak sprawdzisz kompem to będzie wiadomo co i jak. Świece załączają się jak silnik jest perfidnie zimny tak jak kolega pisze. U siebie miałem problem z odpalaniem przez błąd bodajże startu wtrysku... vag -> elektronika silnika -> błędy -> kasuj i śmiga jak marzenie
andy_sky Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Vag rozjaśni sprawę, może być tak że pojawił się błąd w sterowniku i "się kopie" Jak sprawdzisz kompem to będzie wiadomo co i jak. Świece załączają się jak silnik jest perfidnie zimny tak jak kolega pisze. U siebie miałem problem z odpalaniem przez błąd bodajże startu wtrysku... vag -> elektronika silnika -> błędy -> kasuj i śmiga jak marzenie tak jak piszesz zapnij VAG-a
starter2 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 a który czujnik temperatury jest odpowiedzialny za załączanie świec?
Rekomendowane odpowiedzi