okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Panowie ubywa mi plyn w zbiorniczku wyrownawczym czy moze byc to uszczelka pod glowica?
sołtys85 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Może ale nie koniecznie. Jaki ubytek obserwujesz? Jak wskazania temperatury? Jest majonez pod korkiem wlewu oleju? Wszystkie cybanty dokręcone? Popma nie cieknie?
okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 temp ok,zrobilem ok 50 km i 2l ubyly ze zbiorniczka ,pompa byla wymieniana ,bialy nalot na korku jest ale taki leciutki
sajmon8526 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Cześć u mnie było tak samo.duzo płynu mi zaczeło uciekac.Najgorsze było to ze nie mogłem zlokalizowac przyczyny bo niczego nie widziałem.Ale przez przypadek zajrzalem pod kolektor ssacy i okazało sie ze na dole pod nim stoi spora ilość płynu.okazało sie ze puscił oring z jednej z dwóch rur które pod kolektorem dolotowym wchodza do kadłuba silnika.Spójrz miedzy cewka a kolektorem czy na dole tam nie bedziesz miał kałurzy.Ciasno jest ale lampka w reke i moze dojrzysz napewno:)
sołtys85 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 2l na 50km to by silnik miał problemy z pracą i odczuł byś to podczas jazdy. Należy tak jak podpowiada przedmówca szukać wycieku silnik trudny do diagnozy ale szczęście w nieszczęściu, że wyciek duży i powinno być dużó łatwiej niż przy mikro wyciekach. Jak masz ori płyn g12 to szukaj czerwonawego nalotu.
okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 ok dzieki poszukam wydaje mi sie ze moze jakas opaska slabo trzyma bo nie jezdzilem 2 miesiace i w czwartek przez przypadek zobaczylem ze jest pusto w zbiorniczku[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 21:21_________________________________________________nie odczuwam zadnych zmian w pracy silnika
sajmon8526 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 przyczyn moze byc sporo wiec nie ma co szlec lepiej na spokojnie sobie posprawdzac łaczenia przewody gumowe te trójniki za głowicami czujnik temperatury idp. napewno sie znjadzie:)a mam do ciebie malutka prosbe. mamy podobne silnikia ja nie moge znaleźć miejsca dla jednego przewodu podcisnieniowego. gdybym ci wysłał fotke to byś zobaczył i sprawdził u siebie gdzie idzie ten przewód?byłbym wdzieczny[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 21:25_________________________________________________napewno cos od mrozów pusciło zobacz jeszcze jaka jakosc płynu masz.
okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 dawaj ale ty masz nowszy silnik ale moge sprawdzic
sajmon8526 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 super tylko ze teraz nie ma zdjecia jutro moze bym przesłal po pracy.ale spróbuje wytłumaczyc na sucho:) jak stoisz naprzeciw silnika to przy lewej głowicy idzie wezyk podcisnieniowy koło wtrysków chyba i wchodzi pod cewko do takiej gruszki podcisnieniowej.Natomiast po prawej stronie przy prawej głowicy idzie przy wtryskach drugi wezyk gumowo plastikowy i wchodzi gdzies pod odłone plastikowa głowicy i gdzies z boku wychodzi i mi wisi i nie wiem gdzie powinien byc wpiety.wiesz moze gdzie on by móg byc umiejscowiony?
okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 jutro spojrze jak bedzie chwila czasu ok
sajmon8526 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 ok nie ma sprawy a ja zrobie zdjecia i wtedy bedziesz wiadomo o co chodzi.A masz u siebie tempomat i ASR?
okidoki81 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 asr mam tempomat tez ale nie podlaczony tylko manetka jest
sajmon8526 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 a ASR Tobie działa bez zarzutu?bo mój przstał działac tej zimy i nie wiem co mu sie stało zakładałem watek ale narazie zadnych informacji nie dostałem niestety.A tempomat tez mam fabryczny ale jak auto kupiłem to nie wiedziałem ile rzeczy nie działa i musiałem wszystko robic:/ eh kupic auto od kogos kto nie dbał:/
sajmon8526 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 cześć i jak ta twój problem zlokalizowany?
okidoki81 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 tak waz od chlodnicy spadl opaska byla chyba slabo skrecona.Wiec problem rozwiazany
okidoki81 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 pod maskie zagladam bardzo rzadko a ubytek plynu zauwarzylem przypadkiem hehe
Rekomendowane odpowiedzi