xpiotrekx Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam Mam problem z kierunkowskazami w Audi A4 95 rok, mianowicie chodzi o to że przy włączeniu prawego kierunkowskazu załączają się oba tzn lewe i prawe, gdy włączam lewy to jest ok, dałem na podmianę włącznik kierunkowskazów i przerywacz i nic to nie dało, gdzie może być przyczyna takiego stanu, odpinałem również po kolei wszystkie złącza przy prawych kierunkach ale nic to nie dało. o to schemat kierunkowskazów.
jihad Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie masz czasem niefabrycznego zamka centralnego lub alarmu?
xpiotrekx Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Mam alarm ale nie zwiera w nim przekaźnik więc to nie jego wina centralny jest pneumatyczny po wyjęciu złącza z pompki dalej jest bez zmian.
jihad Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Bo pomyślałem, że niefabryczne zamki / alarmy są podłączane do kierunkowskazów poprzez diody. Jeśli jedna z takich diód zdechnie i będzie przewodzić w obie strony, to właśnie sygnał pojawiajacy sie np. na lewym kierunkowskazie przejdzie na drugi i prawy tez bedzie migał.
xpiotrekx Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jak te diody się dokładnie nazywają abym mógł je ewentualnie dokupić ?
Rekomendowane odpowiedzi