cherry24 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam. Mam problem z kontrolką (!). Nic konkretnego nie mogłem znaleźć w necie na mój temat. Kiedy rano idę do auta odpalam normalnie jak co dzień i zaraz po odpaleniu silnika miga oraz pika trzykrotnie kontrolka (!). Kiedy dojadę do pracy zostawię samochód na 8h i go odpalę kontrolka się już nie zapali tylko po dłuższy postoju. Wyczytałem w instrukcji obsługi iż jest to kontrolka od płynu hamulcowego zajrzałem w zbiorniczek od płynu i faktycznie było mało no to dolałem sądząc że kontrolka przestanie mnie niepokoić no niestety nadal się zapala. Dzisiaj podłączyłem auto pod VAG i nic zero błędów. Proszę o pomoc.
davidoati Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 sprawdź jeszcze raz poziom, jak dolałeś i dalej pika to może masz gdzieś wyciek, płynu jest za mało i miga..
cherry24 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zaraz idę sprawdzić! No i już stan płynu jest OK tak jak wlałem taki jest teraz.
lapek85 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 u brata w polo z 2003 roku jak jest mróz też wywala błąd ze płynu mało, poziom płynu dobry, płyn wymieniony na nowy, także coś z czujnikiej jest nie tak może u Ciebie będzie podobna sytuacja??
cherry24 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Tylko, że mi ta kontrolka się zapala jak auto długo stoi. Jak odpalę po 3h to nie miga. No i wydaje mi się jeżeli byłby uszkodzony czujnik to na VAG pokazałby jakiś błąd.
chudineze Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Akumulator do wymiany, a nie jakieś teorie walicie troszkę trzeba poszukać na forum, bo wszystko było opisane.
Rekomendowane odpowiedzi