Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Trzykrotnie miga kantrolka (!) oraz pika sygnałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z kontrolką (!). Nic konkretnego nie mogłem znaleźć w necie na mój temat. Kiedy rano idę do auta odpalam normalnie jak co dzień i zaraz po odpaleniu silnika miga oraz pika trzykrotnie kontrolka (!). Kiedy dojadę do pracy zostawię samochód na 8h i go odpalę kontrolka się już nie zapali tylko po dłuższy postoju. Wyczytałem w instrukcji obsługi iż jest to kontrolka od płynu hamulcowego zajrzałem w zbiorniczek od płynu i faktycznie było mało no to dolałem sądząc że kontrolka przestanie mnie niepokoić no niestety nadal się zapala. Dzisiaj podłączyłem auto pod VAG i nic zero błędów. Proszę o pomoc.

Opublikowano

sprawdź jeszcze raz poziom, jak dolałeś i dalej pika to może masz gdzieś wyciek, płynu jest za mało i miga.. :wink4:

Opublikowano

Zaraz idę sprawdzić!

No i już stan płynu jest OK tak jak wlałem taki jest teraz.

Opublikowano

u brata w polo z 2003 roku jak jest mróz też wywala błąd ze płynu mało,

poziom płynu dobry, płyn wymieniony na nowy, także coś z czujnikiej jest nie tak

może u Ciebie będzie podobna sytuacja??

Opublikowano

Tylko, że mi ta kontrolka się zapala jak auto długo stoi. Jak odpalę po 3h to nie miga. No i wydaje mi się jeżeli byłby uszkodzony czujnik to na VAG pokazałby jakiś błąd.

Opublikowano

Akumulator do wymiany, a nie jakieś teorie walicie troszkę trzeba poszukać na forum, bo wszystko było opisane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...