Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Centralny nie otwiera z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj pojawił się problem z centralnym. Gdy chcę otworzyć auto z pilota, po naciśnięciu kierunkowskazy migają prawidłowo i słychać pompkę centralnego, a samochód nie otwiera się :confused4: Z kluczyka otwiera się bez problemu i potem mogę normalnie zamknąć z pilota. W czym może być problem skoro zamyka a nie otwiera? :mysli:

Opublikowano

Przy otwieraniu ile czasu słychać pompkę?

Opublikowano
  • Autor

ok 2-3 sekund :chytry:[br]Dopisany: 25 Grudzień 2010, 05:44_________________________________________________dziwne bo dziś wszystko wróciło do normy.. :blink:

Opublikowano

tez to mam,za jakis czas nie otworzysz wogóle

Opublikowano

Może zamarzła wilgoć w przewodach ciśnieniowych :?:

Opublikowano

miałem podobnie i jak sie okazało trzeba było wymienić głupie bateryjki w pilocie. ja niestety nie zrobiłem tego za wczasu i tak sie stało że pomimo późniejszej wymiany było już za późno bo wszystko sie rozkodowało i ponowne zakodowanie nie przyniosło rezultatu.

Opublikowano
  • Autor

tylko, że ja swoją bateryjkę wymieniałem w te wakacje. Też mi się wydaje, że to coś z przewodami ciśnieniowymi, ale to tylko gdybanie.. zobaczymy czy problem powróci :gwizdanie:[br]Dopisany: 01 Styczeń 2011, 13:53_________________________________________________No i problem powrócił... było dziś 3 na plusie. Przypomniało mi się, że wtedy też była odwilż.. może gdzieś jakaś woda blokuje?

Opublikowano

Jeśli Obsession się nie obrazi, to podpinam się pod temat, od 2 dni centralny nie otwiera mi zamka, o dziwo zamyka. Co więcej nie sygnalizuje piknięciem ani otwarcia, ani zamknięcia.

Opublikowano
  • Autor

Nie obrazi :wink4: jest nas dwóch.. Dokładnie tak jak u mnie. Ja nie mam alarmu (mam tylko centralny z pilota) więc i tak nie piszczało, ale kierunkowskazy migają. Zamyka, a nie otweira :kwasny: M ma jakiś problem z zasysaniem powietrza? Ale gdy wymuszę otwarcie kluczykiem to bez problemu otwierają się wszystkie zamki. O co kaman? :mysli:

Opublikowano

Pompka mokra ?

Opublikowano
  • Autor

Zrobiło się cieplej i znowu problem z centralnym. Dziś w pracy nie mogłem zamknąć nawet z kluczyka bo rygle się cofały. Zdejmowałem przewody pneumatyczne z pompki i normalnie pompuje powietrze..

Opublikowano

jakis czas temu mialem identyczna sytuacje. tj w czasie powodzi... pompke zabralem do domu. rozebralem. poczyscilem wysuszylem i dziala dobrze tylko ze przy otwieraniu dluzej ja slychac niz kiedys ale dziala dobrze

Opublikowano

Kup strzykawkę i sprawdz szczelność przewodów - 1 jest tylko do drzwi kierowcy, a 2 (gróbszy) do pozostałych.

Jak puścisz strzykawką 100ml powietrze to powinna się trochę cofnąć, co pokaże, że ciśnienie trzyma, to samo z podciśnieniem zrób.

Opublikowano

Ja mam właśnie ten sam problem tylko z bagażnikiem. Auto się otwiera normalnie, lecz poajwia się problem przy odpalaniu. Klapa automatycznie się otwiera. Tak jakby woda się gdzieś pojawiła koło elektromagnesu[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 21:55_________________________________________________Aaa i pompka u mnie też słychać że pracuje bez problemu. Lecz bagażnik nie zawsze chce się otworzyć

Opublikowano
  • Autor

Ja rozebrałem swoją pompkę, przesuszyłem, złożyłem i tego dnia problemu już z nią nie było. Kolejnego dnia miała zagrania, a następnego (czyli dziś) znów żadnej reakcji na pilota. Dmuchałem przed chwilą w przewód ciśnieniowy z całych sił (zasysałem również) i jedynym siłownikiem który reaguje jest ten od wlewu paliwa :confused4: (klapy bagażnika nie jestem pewny).

Opublikowano

Weź kup strzykawkę, ja z taką wielką jeździłem z tydzień zanim dorwałem pompkę ze sprawnym kompresorem.

W moim przypadku nieszczelność układu doprowadziła do nadmiernego rozpędzania kompresorka, który jest zbudowany z grafitu i płytek grafitowych.

Spowodowało to szybsze jego zużycie przez co nie podawał odpowiedniego ciśnienia i przy otwieraniu czy zamykaniu auta pompka chodziła o wiele dłużej niż zwykle.

Opublikowano
  • Autor

Dziś nie mogłem wyjść z samochodu bo rygle się zamknęły i przy ciągnięciu klamek nie dało się otworzyć drzwi. Musiałem otworzyć okno i kluczykiem na zewnątrz otworzyć :decayed: Czyli trzeba będzie się rozglądać za pompką..

Czy kupując trzeba spasować po numerze czy wszystkie z tego rocznika były takie same?

Opublikowano

Musisz spasować, ale sprawdz najpierw czy znowu nie ma mokro oraz czy układ masz szczelny :rolleyes: