Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Silniczek tylniej wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Szukalem ale nie znalazlem ( chyba ze nie umiem szukac :P ) informacji na temat silniczka tylniej wycieraczki,

Ostatnio jadac nagle sie właczyła tylnia wycieraczka i chodziła cały czas... podjechałem do ASO i stwierdzili ze sie silniczek "zalał" i trzeb akupic nowy koszt ok 450 zł, jak wiadomo w Aso nie naprawiają ale wymieniają na nowe, nie chce mi sie wydać 450 zeta, wiec wyłączyli mi go odpinając wtyczke.

Jak wiadomo pogode mamy jaka mamy i tylnia wycieraczka winna działać.

Wiec moje pytanie czy ktoś miał juz taki problem, czy ktoś naprawiał silniczek itd ?

Jesli ktoś ma "etke " i był by w stanie wrzucić mi chociaz nuemr silniczka było by super bo moze poszukac w używkach jak sie nie da naprawić tylko ze wiadomo jak jest z używkami....moze chodzić przez 5 lat a moze "pasc" po tygodniu....

Dzięki za jakies spostrzeżenia w temacie uwagi i porady

pozdr

Opublikowano

Cuber.

Etka, to pre_pl i u nas chyba lukaszr, Lukas - zagadaj z nimi.

Ja wiem, ze to spór akademicki (nowe/uzywane), ale szukaj używki/zamiennika. Allegro rozumiem, ze jeszcze nie próbowałeś, bo nie masz nr-u. Szroty próbuj, może od angolskich będzie coś pasować?

Opublikowano

silniczek zalanny i dzialal cay czas? dziwne zwarcie :) szukaj na poziomie przekażnika on sie mogl zwiesić[br]Dopisany: 04 Listopad 2007, 07:45 _________________________________________________podepnij voltomierz do stykow zasilania i sprawa bedzie jasna co sie dzieje

Opublikowano

numer silnika : 8E9 955 711 C (8E9955711C)

Udaj się może do jakiegoś kumatego elektryka najpierw... Bo jak chodzi, to znaczy raczej że silnik jest ok.

Jeśli już w grę wchodzi kupno tego silniczka, ja bym na 100% szukał używki. :)

Opublikowano

Jak chcesz namiary na dobrych (a przy tym umiarkowanie drogich) elektryków to ci dam. Chłopaki są kumaci i jak coś się da naprawić to naprawią zamiast wymieniać...

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz namiary na dobrych (a przy tym umiarkowanie drogich) elektryków to ci dam. Chłopaki są kumaci i jak coś się da naprawić to naprawią zamiast wymieniać...

Dzięki Pre za numer silniczka :>

Longinus no to pisz mi pw z tymi elektrykami....

Opublikowano

Tak na przyszlosc: nawet jakby Ci wycieraczka stanela (zalanie woda, korozja), to zamiast kupowac nowke w ASO - oddaje sie do regenarcji silniczek za ~150zl.

Opublikowano

Cuberek, a sam nie możesz tego wyjąć, rozebrać i zobaczyć co się dzieje ??

Wtedy będziesz wiedział co i jak i przede wszystkim tanim kosztem.

Od razu będziesz mógł zrobić fotki do dokumentacji.

Ja bym nie wytrzymał i sam to rozebrał :)

Podejrzewam, że jest tak jak mówi czaki22 - możliwe, że coś się stało z przekaźnikiem, bo takie dziwne trochę zwarcie.

Opublikowano
  • Autor

Paowie , jak bym miał czas to z miła chęcią bym to rozebrał.... ale wiadomo w jakich czasach żyjemy wszyscy zagonieni.... ale sciemniam heheh dobra namówiliście mnie postaram sie tym zając moze jutro z rana....

Opublikowano

Paowie , jak bym miał czas to z miła chęcią bym to rozebrał.... ale wiadomo w jakich czasach żyjemy wszyscy zagonieni.... ale sciemniam heheh dobra namówiliście mnie postaram sie tym zając moze jutro z rana....

Widzisz, a to co zaoszczędzisz to wydasz na :drunk:

Chyba nas zaprosisz za to, że namówiliśmy Ciebie do roboty ?? :D

A tak na poważnie to zrób przy okazji fotki żeby ktoś na tym skorzystał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie po dłuższym czasie stwierdziłem ze coś spróbuje sam wyrezac hehehe

No i musze powiedziec ze to chyba nie wina silniczka, jak sprawdzałem to cały czas jest podawany prad czyli przekaźnik tylko pytanie bo nie wiem gdzie szukac przekaźnika , no chyba ze to pajączek przy kierownicy sie sp***doli-ł.....

Opublikowano

Miałem podobny problem kiedyś w mojej Audi 80 Avant. Objaw był trochę inny bo gdy wrzucałem wsteczny to wycieraczka się załączała trochę się namyślałem zanim doszedłem :mysli:. Przyczyną w moim przypadku było zwarcie w miejscu w którym kable przechodzą z samochodu w klapę. W tamtym miejscu izolacja z biegiem czasu kruszeje i pęka co powoduje zwarcie. Moim zdaniem może być u ciebie podobnie kabel plusowy od silniczka może stykać np. z plusem od podświetlenia tablicy rej. sprawdź może to akurat będzie to :th:.

• 3 lata później...