Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Lód ,co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam pytanko, co zrobić gdy praktycznie całe nadwozie ścięło mi lodem (pogoda sprzyja :disgust:)

1.zostawić i poczekać

2.myjnia i obsuszyć

3.dłubanka (może coś odpadnie)

4.kupić garaż (nierealne tej zimy)

Pzdr.

Opublikowano

1 :decayed:

4 :decayed:

moje też stoi pod chmurką i jak przychodzi ocieplenie to rozmarza :hi:

Opublikowano

Dokładnie, zostawić.

Broń Boże nie skrobać ani nic z tych rzeczy.

W zeszłym roku, jak jeszcze miałem poprzednie auto, po którejś nocy z kolei marznącego deszczu pamiętam, ze miałem na aucie półcentymetrową warstwę lodu.

Na CAŁYM aucie.

Chyba z dwa tygodnie to odpadało po kawałku :disgust:

Opublikowano

Podjedź kolego na jakiś podziemny zazwyczaj grzany parking :wink4: Wczoraj miałem to samo. Po seansie w kinie auto wyglądało jakby stało cały czas w garażu :decayed:

Opublikowano

czekaj na odwilż i nic nie rób, a w przyszłości zabezpiecz lakier przed zimą warstwą twardego wosku i na bierząco odśnieżaj całe autko :wink4:

Opublikowano

Podjedź kolego na jakiś podziemny zazwyczaj grzany parking :wink4: Wczoraj miałem to samo. Po seansie w kinie auto wyglądało jakby stało cały czas w garażu :decayed:

dokladnie jedz do kina zostaw samochod na 2 h i po problemie :wink4::good:
Opublikowano

czekaj na odwilż i nic nie rób, a w przyszłości zabezpiecz lakier przed zimą warstwą twardego wosku i na bierząco odśnieżaj całe autko :wink4:

Nic to nie daje bo jak masz samochód ciepły po dłuższej jeździe to napada śniegu i on przymarza i tak wkoło. czekać na odwilz lub myjnia z podwójnym suszeniem.

Opublikowano

Podziemny parking na jakiś czas, albo czekać na cieplejsze dni i po sprawie.

Nic to nie daje bo jak masz samochód ciepły po dłuższej jeździe to napada śniegu i on przymarza i tak wkoło. czekać na odwilz lub myjnia z podwójnym suszeniem.

Przy tych mrozach uszczelki w drzwiach mogą poprzymarzać jak po myjce auto będzie stać na dworze, a zbliżają się wielkie mrozy... :gwizdanie:
Opublikowano

Miałem 3 tygodnie temu autko na myjni ręcznej. Pytałem najpierw czy mi drzwi nie zamarzną, ale gościu zapewniał, że maja maszynę do suszenia uszczelek. Na dworze było wtedy -10 - -12 i. rano otwieram drzwi jakby nigdy nic. wszystkie drzwi bez problemu otwarłem, łącznie z klapa bagażnika

Opublikowano

w dobrej myjni pozbędą się nawet lodu bez jakichkolwiek perturbacji nawet przy -30

Opublikowano

w dobrej myjni pozbędą się nawet lodu bez jakichkolwiek perturbacji nawet przy -30

dokładnie, fakt że muszą wysuszyć auto, ale jak ktoś ma ogrzewaną halę albo jakąś suszarnie będzie dobrze

a uszczelki warto nasmarować na zaś

Opublikowano

a ja proponuje wziąć aparat i zrobić fajne foty z lodem i na styczeń do kalendarza bedzie jak znalazł :naughty:

Opublikowano

mialem taki problem w zeszlym roku. Godzina zabawy z Farel-ka i po sprawie.

Opublikowano

nie przesadzajcie że to taki problem, jeśli wam to przeszkadza to można jeszcze zamontować system antyoblodzeniowy taki jak w samolotach :gwizdanie:
Opublikowano

nie przesadzajcie że to taki problem, jeśli wam to przeszkadza to można jeszcze zamontować system antyoblodzeniowy taki jak w samolotach :gwizdanie:

podobno od TU-95 system antyoblodzeniowy pasuje jak ulal :polew: :polew:

Opublikowano

Albo można zastosować nawiewy na zewnątrz :tongue4:

Z lakieru w miare możliwości należy nie ruszać a tak to odmrażacza wylać butle i samo spłynie ;)

Dla zdesperowanych płyn do spryskiwaczy

Opublikowano

jedź na jakis podziemny/podgrzewany parking w jakims hipermarkecie nieraz w rogach idą rury z ciepłym powietrzem postaw autko idz na zakupy a przy okazji wszystko samo spłynie...

Opublikowano

Dokładnie jak piszą koledzy.