Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Dołożenie EDS-u do ośki, potrzebny nr bloku ABS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jakis czas temu (3 lata :polew: :polew: :polew:) wpadł mi w rece artykuł o SWAP-ie układu ABS

na układ ABS/EDS w ośce, wówczas nie zwróciłem na niego specjalnie uwagi ;( ;( ;(, teraz żałuję.

Opisany został tam dokładnie "przeszczep" tego urządzenia w A3 1.8T.

zastanawiam sie czy mozna to zrobic w A4 :mysli: :mysli: :mysli:

Na tę chwile potrzebuje oznaczenia bloku ABS z EDS-em w ośce i tutaj zwracam sie do Kolegów o pomoc

z ustaleniem tego numeru.

Temat postanowiłem wrzucic do działu Hamulcowego, nie Napędowego, ponieważ układ ten

w swoim działaniu jest oparty na układzie hamulcowym.

serdecznie dziekuje za pomoc

pozdrawiam

T

Opublikowano

Witam,

gdzie znajdę nr bloku?? trza się podpiąć VAG-iem czy starczy zajrzeć pod maskę?? ja w swojej parówie mam EDS tak więc nie ma problemu i Ci podeślę te dane.

A tak po za tym orientujesz się czy dało by radę go przeprogramować żeby działał przy trochę większych prędkościach jak do 40 km/h. Np tak to 60 albo jak w quattro do 80??

Pzdr.

Opublikowano

nr jest widoczny z gory cos w stylu 8E0 614 111, niestety nie da sie przeprogramowac sterownika

Opublikowano

jutro jak będę przy aucie to poszukam i Ci podam. Szkoda :confused4: a czy jak bym dorwał takowy z q to by zadziałało czy coś trzeba kombinować?? pytam teoretycznie bo to już jak wiadomo kolejne koszta ale może kiedyś zanim się człowiek prawdziwej q nie dorobi to chociaż 1/2 będzie miał :tongue4:

Opublikowano

niestety, blok od Q nie pasi[br]Dopisany: 31 Grudzień 2010, 13:28_________________________________________________-pompa ABS/EDS 4A0 614 111 H

-sterownik ABS/EDS 4D0 907 379 G

- wiazke elektryczną 8D2 971 279 A