wojtek123 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam koledzy szukałem ale nie znalazłem, mam taki mały problem a mianowicie jak otwieram tylne prawe drzwi nie zapala się oświetlenie w samochodzie wnętrza i nie świeci się ta lampka w drzwiach czerwona są takie dni że działa ale jest więcej tych dni że nie działa reszta drzwi jest ok czy to ma związek z zamkiem ? mieliście taki przypadek?
domjenick Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 co do lampki-sprawdz żarówkę,co do oświetlenia-sprawdz kable od zamka-do słupka-może sie przłamał jeden
konrado8525 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 ja mam to samo w drzwiach tylnych i przednich prawych:/ jak zaczely sie mrozy to czesciej mi dziala ale latem to w ogole nie dzialalo.. przewwody mam dobre bo sprawdzalem kilka razy.. najprawdopodobniej to mikrostyk padl w zamku;/[br]Dopisany: 27 Grudzień 2010, 21:52_________________________________________________przypomnialo mi sie fachowo to sie nazywa "krańcowka" czesto pada w a4;/
tomek533 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam koledzy szukałem ale nie znalazłem, mam taki mały problem a mianowicie jak otwieram tylne prawe drzwi nie zapala się oświetlenie w samochodzie wnętrza i nie świeci się ta lampka w drzwiach czerwona są takie dni że działa ale jest więcej tych dni że nie działa reszta drzwi jest ok czy to ma związek z zamkiem ? mieliście taki przypadek? Miałem taki problem , okazało się że wtyczka z kablami przy zamku była lekko poluzowana, pomogło mocniejsze jej wciśnięcie. Trzebabyło boczek ściągać.
MaRioSJ Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mam podobnie i też w tylnych-prawych. Raz na 10 otwierań lampka się nie zapala, dlatego nic z tym nie robię. Pamiętam, że jak raz mi się nie zaświeciła lampka to docisnąłem zamek w drzwiach i zapaliła się, więc stawiam na krańcówkę w zamku. Próbowałem też preparatu do styków i był spokój na jakiś czas.
wojtek123 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 No właśnie z tego wynika tak jak kolega wyżej na pisał że to raczej mikro styk przy zamku na wiosnę trzeba będzie boczek rozebrać :> , dzięki koledzy za podpowieć
andy_sky Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 a może po prostu przymarzł ten mikro styk
wojtek123 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 raczej nie bo to zaczęło się przed mrozami , po tych podpowiedziach skojarzyłem fakty jak miałem skode octawie tez mi po kolei padało oświetlenie drzwi . Myślałem że audi jest bardziej trwalsze i mniej awaryjne bo w końcu kosztuje o wiele więcej niż np. octawia.[br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 11:33_________________________________________________Koledzy poruszę ten temat jeszcze raz nie świeci mi również oświetlenie bagażnika po otwarciu i ta lampka czerwona na klapie czy to tez mikro styk bo czasami się świeci ale rzadko czy ktoś to naprawiał czy wystarczy dostać się do zamka popsikać jakimś sprajem do styków?
andy_sky Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 raczej nie bo to zaczęło się przed mrozami , po tych podpowiedziach skojarzyłem fakty jak miałem skode octawie tez mi po kolei padało oświetlenie drzwi . Myślałem że audi jest bardziej trwalsze i mniej awaryjne bo w końcu kosztuje o wiele więcej niż np. octawia.[br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 11:33_________________________________________________Koledzy poruszę ten temat jeszcze raz nie świeci mi również oświetlenie bagażnika po otwarciu i ta lampka czerwona na klapie czy to tez mikro styk bo czasami się świeci ale rzadko czy ktoś to naprawiał czy wystarczy dostać się do zamka popsikać jakimś sprajem do styków? oświetlenie bagażnika przerabiałem u siebie w tej lampce na podsufitce były zimne luty wystarczyło przelutować
wojtek123 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 ale jak ja przełączę na przełączniku to świeci bez tej czerwonej na klapie ale powinna świecić w tym neutralnym położeni na przełączniku po otwarciu klapy powinna się zapalać nie powinienem jej ręcznie przełączać
wojtara18 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Koledzy a ja mam taki problem ze mi wogole nie dziala oswietlenie wewnetrzne, nawet jak probuje wlaczyc na podsufitce to tez nie dziala ani z przodu ani z tyly czy tez w bagazniku, zaznacze ze to sie stalo okolo rok temu i jakies 2 3 miesiace temu jak wszedlem do samochodu ku mojemu zdziwieniu oswietlenie dzialalo ale po przejazdzce ok 5km zgaszeniu silnika zamknieciu samochodu i ponownym otwarciu przestalo dzialac. Co to moze byc bardzo prosze o pomoc.
niuniek222 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 ja również mam to samo, tylne drzwi od pasażera raz działa raz nie. Elektryk mówił, że to może miec zwiazek z zamkiem niestety z braku czasy nie mam chwili aby do niego podjechac. Powiedział, ze bez zdejmowania boczka sie nie obejdzie i jezeli jest to co on mysli to da sie naprawic ale moze byc tak, ze trzeba zmienic zamek.
wojtek123 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja u siebie zweryfikowałem ta usterkę i fakt to są mikro styki w zamkach bo jak stuknę w klapę koło zamka albo w drzwi koło klamki to się zaświeci lampka , więc jak tylko się ociepli to ściągam boczki i spróbuję je przeczyścić :> dlatego koledzy w większości tych awari oświetlenia to są mikro styki w zamkach , to trapi także auta vw, skoda , no i audi.
Rekomendowane odpowiedzi