Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AVG] Bicie kół po wymianie klocków tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem skończyły mi sie klocki z tyłu więc je wymieniłem po wymianie odczuwalne jest bicie przy hamowaniu. Przy większej prędkości aż dudni. A przy hamowaniu ręcznym to już tragedia. Myślałem ze jakoś się ułoży ale przejechałem już kilka tyś km i dalej to samo może delikatnie mniej. Jakiś pomysł na ten problem??

Opublikowano

Jakie bicie :?:

Coś jakby tarcze były krzywe czy co :?:

Opublikowano

Może się tarcze pokrzywiły poprostu

albo źle zapakowany klocek.

Opublikowano

Nie musiały pokrzywić się od klocków.. może poprostu tak miało się stać bez względu na wymianę klocków, może wjechałeś z rozgrzanymi tarczami do wody czy coś?

Opublikowano

Wsumie też zrobiłem pare kilometrów bez klocków zanim dojechałem na warsztat bo do końca sie skończyły bo przy hamowaniu aż szorowały to może od tego

Opublikowano

Tak czy siak, tarcze wymień jakby nie było ma to spory wpływ na bezpieczeństwo i lepiej mieć sprawny układ, też z tym aktualnie walczę.

Sprawdź jeszcze raz czy na pewno klocki dobrze siedzą no i rzuć okiem na tarczę. [br]Dopisany: 27 Grudzień 2010, 22:07_________________________________________________Poza tym kiedy ostatnio zmieniane były tarcze z tyłu ?[br]Dopisany: 27 Grudzień 2010, 22:08_________________________________________________Albo może masz jakiś rancik i poprostu klocek musi się dopasować.. nieraz to dość długo trwa, ale do bezpiecznych posunięć to nienależy.

Opublikowano

szczerze mówiąc niewiem mam Balbinke od lutego no i ja nie zmieniałem tarcz z tyłu. W książce też nie pisze nic o tarczach z tyłu.

Opublikowano

No to być może jest przyczyna. :wink4:

Opublikowano

Luz, daj znać jak poszło :wink4:

Szerokości.

Opublikowano

Posprawdzam jeszcze raz wszystko dokładnie. dzięki za pomoc :)

a tarcze w jakim były stanie?? jeżeli są skorodowane ponieważ stary klocek nie brał całą szerokością to tylko wymiana tarcz pomoże