Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż układu spryskiwaczy reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz tak , zaczolem rozbieranie azeby wyciagnac zbiorniczek , kupilem pompke i te wszystkie duperele potrzebne do montazu ...... a tu natknolem sie na takie cos ...zbiorniczek z miejscem na druga pompke juz z uszczelka tylko ze zaslepiona i kabelkownia ori juz podciagnieta tylko ze wtyczka byla gdzies tam upchana , dziwi mnie to troche poniewaz myslalem ze bedzie troche roboty a tu dostalem gotowca spotkal sie ktos z takim czyms? zalozylem tylko pompke w miejsce i po robocie :eusathink:

sfr.jpg

Opublikowano
Tak ramki są potrzebne. Co do zaślepek nie mam pojęcia, w sumie to pierwsze zamienniki jakie kupiłem, tak wszystko staram się ori. Ori zaślepki w aso coś okolo 35zl

W ASO powiedzieli mi za jedna zaślepke 57zł (na getem po 47 chyba) a za ramke 17zł.. Ramki może kupie bo gdzie indziej nie dostane ale zaślepki to troche przegięcie. Skoro spryski nie ori są bardzo dobre to może zaślepki też :wink: muszę się zastanowić jeszcze. Dzięki za pomoc :wink:

Opublikowano

Auto miało przygode z przodu i pewnie ktoś nie podłączył sprysków później. Nie ma możliwości że tak wyjechało z fabryki ( chyba że sie myle)

Opublikowano
Auto miało przygode z przodu i pewnie ktoś nie podłączył sprysków później. Nie ma możliwości że tak wyjechało z fabryki ( chyba że sie myle)

oki ale samopoziomu nie ma...to mnie zastanawia .... przygode mialo z przodu ale nie az taka , zreszta nie znam dokladnej historii auta co tam i jak bylo kiedys , troche mnie to zdziwilo wszystko gotowe a samopoziomu nie ma , nie zagladalem jeszcze do mce czy jeszt wpiete ale raczej jak kable sa to tak

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ----------

nawet jakby kiedys ktos zbiorniczek wymienial to raczej przewodow by nie podprowadzal

Opublikowano

Zawsze mogły być soczewki z systemem mycia reflektorów [ chyba tak to się nazywało]

Opublikowano

no dziwna sprawa bo zderzak z przodu na pewno byl wymieniany nie przezemnie no ale byl , tak czy inaczej zaoszczedzilo mi to troche roboty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hejka! Mam pytanko, spotkaliście się z problemem ,że nie działa system czyszczenia tzn spryski. Próbowałem to sprawdzić ,bo w czasie jazdy to ciężko zobaczyc. W instrukcji pisze, że trzeba przytrzymać włacznik spryskiwaczy dłużej niz 4 sek i spryski wyjada a u mnie nic :facepalm: . Może sie zdarzyc ze zamarzly? Czy trzeba wymieniac jakies czesci, lecz z tego co widzialem to płynu mi nie ubywalo a system ze spryskami jest przeciez połaczony . Plis o pomoc :dontknow: :dontknow:

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz pompke od spryskiwacza , pewnie padła :wink:

Temat wielokrotnie był poruszany na FORUM .

Opublikowano

Szukam i szukam.... Jak wyglada wymiana tej pompki? Poza tym jest możliwość ich zamarzniecia przy -5 stopniach? Sorry, ale jestem słaby w tym temacie :/

---------- Post dopisany at 19:32 ---------- Poprzedni post napisany at 19:25 ----------

Szukam i szukam.... Jak wyglada wymiana tej pompki? Poza tym jest możliwość ich zamarzniecia przy -5 stopniach? Sorry, ale jestem słaby w tym temacie :/

Opublikowano

Nie wlaczone bixy, robione jak w instrukcji . Bo ogolnie tym narazie sie nie zajmowalem, ale dzis jechalem na trasie i jakos mnie tak natchnelo hehe. Droga jest zabawa z taka wymiana?

Opublikowano
Nie wlaczone bixy, robione jak w instrukcji . Bo ogolnie tym narazie sie nie zajmowalem, ale dzis jechalem na trasie i jakos mnie tak natchnelo hehe. Droga jest zabawa z taka wymiana?

jezeli chodzi ci o wymiane pompki to nie

Opublikowano

Najpierw sprawdz na wlaczonych swiatlach czy dziala,jesli nie to wtedy mozesz sciagac nadkole i wymieniac pompke.

Opublikowano

Jestem troche w kropce. Bo czytam sobie pościki na forum, i podobno trzeba zderzak sciagac i troszke rzezby z tym jest, a niestety nie jestem utalentowany w tych sprawach. Poza tym niby maly problem a tu spryski ,teraz po zmianie czasu zegar atomowy chyba tez sie na atomy rozlazyl . Przynajmniej silnik hula. Czy moze miec to cos wspolnego z plynem do spryskow , mialem letni dolalem zimowego , spryski szyby dzialaja a moze ten system doprowadzajacy zamarzl? Czy powinienem slyszec cos , jakby silniczka? Dzieki za pomoc :facepalm:

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Najpierw sprawdz na wlaczonych swiatlach czy dziala,jesli nie to wtedy mozesz sciagac nadkole i wymieniac pompke.

Czyli nadkole lewe powinno zostac sciagniete? Czy gdzie znajde to pompke :naughty:

Chlopaki dzieki za pomoc !

Opublikowano

najpierw sprawdz silniczek od spryskow czy chula

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

sciagasz kolo i nadkole i zobaczysz zborniczek a przy nim dwie pompki jedna od spryskow na szyby a druga od reflektorow

Opublikowano
najpierw sprawdz silniczek od spryskow czy chula

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

sciagasz kolo i nadkole i zobaczysz zborniczek a przy nim dwie pompki jedna od spryskow na szyby a druga od reflektorow

Czyli naciskam przycisk przy kierownicy od spryskiwaczy , i jak uslysze to czy silniczek dziala czy jak sprawdzic? Żenujące pytanko , ale przeciez do ASO nie pojade ...

Opublikowano

wez kolege ktory nadstawi ucho przy kole przednim lewym a ty pociagniesz przelacznik do siebie i bedziesz wiedzial czy to silniczek

Opublikowano

Tez tak zrobie, dzieki za pomoc. Jutro sie pobawię, bo dzis juz mam wystarczajaco . Napisze co i jak jutro . Pozdro :wink:

---------- Post dopisany 15-12-2013 at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany 14-12-2013 at 21:15 ----------

Hejka! Sytuacja wygląda tak... Uruchomiłem procedure startowa :grin: czyt. Bixy nie na auto , przełączone na światła mijania, bezpieczniki (nr.37) sprawdzone, płyn dolany. Po próbach , słychać silniczek po lewej jak i prawej stronie , czyli funkcjonuje?! Prąd przechodzi. Może naprawdę się system od zbiorniczka do sprysków zamarzł bo w przewodach doprowadzających sucho ! Jakieś pomysły :kwasny:

Opublikowano

czekaj az odmarznie:wink:

Opublikowano

albo sprawddz czy ktos nie odłaczył węża zasilającego pod lmpą tak jak to było u mnie (oczywiście zaśpelpiony)