Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Sprawdzenie licznika Vagiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proszę o informację jak sprawdzić kontrolki i działanie wskazówek licznika i ich wychylenia vagiem. Czytałem ze można to zrobić, ale jak dokładnie to już nie znalazłem odpowiedzi. W jakie opcje wchodzimy i co dalej? Pozdrowienia i Najlepszego w nowym Roku, dla klubowiczów :>

Opublikowano

wchodzisz w licznik i test wyjsc,albo out test czy cos takiego

Opublikowano

17 Instruments - Output Test...

Opublikowano

o wlasnie output

Opublikowano

Czy w ten sposób można dowiedzieć się, dlaczego wskazówka pokazuje np. 80km/h przy faktycznej prędkości 95? U mnie właśnie występuje taki problem - zegary przekłamują w dół, na klimatroniku (kanał 17) jak i na dowolnym GPS mam zupełnie inne, wyższe wartości :) przy czym klimatronik i GPS idą równo, tylko wskazówka zaniża.

Opublikowano
  • Autor

Raczej się tego nie dowiesz, zobaczysz tylko czy wskazówki poruszają się po całej swojej skali ( tak gdzieś czytałem). Jeżeli chodzi o wskazówki temperatury i paliwa po wychyleniu maxsymalnym powinny ustawić się pionowo w połowie pełnej wartości, czyli 90 stopniach jeżeli chodzi o temp. Nie jestem do końca pewien, chce właśnie to sprawdzić. Niech się wypowiedzą Ci którzy już testowali :)

Opublikowano

Wskazówki nie mają najmniejszego problemu z poruszaniem się po całej skali - temp. cieczy do 90 st., temp. oleju do 90-100, prędkość do 200, obroty do 4,5 tys. (wyżej nie kręciłem). Poziom paliwa - bezproblemowy. Napięcie ładowania: 14V (trochę niskie).

Problem jest tylko i wyłącznie z prędkościomierzem, ale co najciekawsze - licznik przebiegu działa doskonale (pokrywa się z dowolnym GPSem oraz słupkami na drodze, testowane wielokrotnie, również na trasach o dł. 500 km i więcej).

Opublikowano

Wskazówki nie mają najmniejszego problemu z poruszaniem się po całej skali - temp. cieczy do 90 st., temp. oleju do 90-100, prędkość do 200, obroty do 4,5 tys. (wyżej nie kręciłem). Poziom paliwa - bezproblemowy. Napięcie ładowania: 14V (trochę niskie).

Problem jest tylko i wyłącznie z prędkościomierzem, ale co najciekawsze - licznik przebiegu działa doskonale (pokrywa się z dowolnym GPSem oraz słupkami na drodze, testowane wielokrotnie, również na trasach o dł. 500 km i więcej).

Zostaje tylko przełożenie wskazówki.

A jak masz test to wskazówka licznika staje na środku :?:

Opublikowano

kazdy licznik w aucie troche falszuje predkosc :confused4: U mnie o 6 km/h a u znajomego w a3 98r o 9 km/h (zaniza) ...moze u ciebie akurat zawyza az o 15km/h :mysli: Albo rada Wieska- wymien wskazowke :wink4: Zalezy co wyjdzie na tescie Vaga...

Opublikowano

Fałszowanie wskazań rozumiem, ale w granicach max. 5-10 km/h, a nie ponad 20 :)

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem test vagiem i wskazówki po przejściu przez całą skalę ustawiły się w pionie. Tylko wskazówka paliwa na 3/4 wartości :kwasny:

mateoos zobacz jak u Ciebie wyjdzie...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Czy w taki sam sposób jestem w stanie sprawdzić kontrolki i wskazówki Vag-iem K_CAN Commander 1.4? Pytam, gdyż nie chciałbym czego spaprać "bawiąc" się tym badziewiem, ale na razie tylko taki mam dostępny :naughty:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie podepnę się, jeśli zrobiłem test vag comem 2.5 licznika i wszystko wydaje się oki, mam pytanie w jaki sposób ustawić faktyczny poziom paliwa ?? z góry dziękuje