dante0018 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Mam takie pytanie... A mianowicie: Razem z ojcem mamy ubezpieczone auta w ubezpieczalni która oferuje polisy Generali, UniQa, InterRisc i cos tam jeszcze. Ojca auto jest w uniQa a moje w InterRisc (jestem wpisany jako współwłasciciel zeby bylo taniej ) Czy jezeli ojciec by zmieniał ubezpieczyciela na takiego którego nie ma w ofercie w/w ubezpieczalnia trzeba informować że jest na niego drugie auto wraz z młodzikiem czy oni to będą wiedzieć? I czy jeżeli nie uzywam ojca auta to będzie miał przeze mnie zwyżke jakąś w nowej ubezpieczalni?
soolek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ojciec nie musi informować, że ma inny samochód, którego współwłaścicielem jest "młodzik" i nie ma to wpływu na zniżki/zwyżki w samochodzie, który należy tylko do niego. Ale jeśli na wspólnym samochodzie zrobisz bum, to ojciec już nie będzie mógł powiedzieć przy "swoim" tylko samochodzie, że było bezszkodowo. Tym bardziej, że trąbią teraz o jakiejś bazie danych wszystkich ubezpieczonych, gdzie każdy ubezpieczyciel będzie mógł sobie potwierdzić prawdziwość informacji o zniżkach u innego ubezpieczyciela.
arielka Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 dante0018: mylisz pojęcie ubezpieczalni i multiagencji ... Uniqa i Interrisk nie należą do jednej grupy Do każdej osoby przyporządkowane są zniżki za bezszkodowość i nikogo nie interesuje w jakim TU je nabyłeś. Nie jest istotne czy użytkujesz pojazd czy nie, jesteś współwłaścicielem i to się liczy. edmondo: mowa o bazie danych czy instytucjach ubezpieczeniowych, bo pierwsze słyszę ...
soolek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 edmondo: mowa o bazie danych czy instytucjach ubezpieczeniowych, bo pierwsze słyszę ... Dokładnie to nie wiem. Ostatnio pojawiała się jakaś wiadomośc, że chyba 10 największych towarzystw robi wspólną bazę danych, w której będą sobie sprawdzali zniżki. I chyba w Linku jak sobie sprawdzałem składkę, to Pan mnie informował, że ma możliwość zweryfikować moje zniżki, więc coś jest na rzeczy.
arielka Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zweryfikować, owszem, za pomocą zaświadczenia o zniżkach Może mowa o nowej formie tej czynności ?
soolek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zweryfikować, owszem, za pomocą zaświadczenia o zniżkach Może mowa o nowej formie tej czynności ? Tak na szybko coś znalazłem: http://www.niezalezna.pl/artykul/bedzie_weryfikacja_znizek_oc/43016/1
Rekomendowane odpowiedzi