Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5] Radyjko- Beta CC na Chorus II Grundig. Jakieś Problemy mnie czekają ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem wszędzie :wallbash: ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie :kox: :kox: :kox:

Mam zamiar zmienić radyjko na chorusa II Grundig-(2000r.) nie mam fisa ;(

1. Czy wymiary i kolor radia pasują do b5 97r ?

2. Czy kostki Są takie same, a może potrzeba je przerobić ?

3. Czy sa konieczne jakies emulatory żeby działało radyjko ?

4. Emulator MP3 z allegro np: http://allegro.pl/emulator-zmianirki-sd-usb-mp3-vw-audi-seat-skoda-i1393100517.html będzie działał z tym radyjkiem ?

A może coś tańszego ?

Opublikowano

Witam.

Akurat kilka postów po Tobie kolego,wysłałem wątek na temat,który Cię nurtuje.

1.Wymiary pasują,jeśli posiadasz Chorusa od A6 po lifcie(było na forum),kolor jest prawie identyczny-więc :good:

2.Kostki są takie same,tylko: no właśnie,akurat w moim przypadku jest problem z gubieniem sygnału w radyjku.

Na postoju jeszcze gra,jak jadę :thumbdown: masakra!

3.Nie potrzebny był żaden emulator,żeby działało radio(podświetlenie przycisków zrobiłem w/g "forumowego" sposobu a że się wyłącza po godzinie i trzeba je ręcznie odpalić,to da się przeżyć.

Pzdr

Opublikowano

Dzięki :notworthy:A jeśli dokupię do radyjka adapter can to będzie lepiej łapało sygnał radiowy, czy niema nic to do rzeczy ?? a może tylko u ciebie gubi sygnał a inni nie maja z tym problemu, bo jeśli radyjko nie będzie grało to chyba zrezygnuje z tego chorusa :mysli:

Opublikowano

2.Kostki są takie same,tylko: no właśnie,akurat w moim przypadku jest problem z gubieniem sygnału w radyjku.

bo tam jest rozny sposob zasilania wzmacniacza antenowego, trzeba podac na wzmacniacz + po wlaczeniu radia, i powinno lepiej odbierac..

Opublikowano

Czyli wystarczy do wzmacniacza anteny puścić + na stałe :mysli: :mysli: i gra lepiej. czy za kazdym razem trzeba modzić, jestem laikiem w tej sprawie więc pytam :kox: :kox:

A Może concert 1 ?? chodzi mi głównie o podpięcie emulatora mp3. Concert 1 kaseciak obsługuje zmieniarki ? i pasuje bezproblemowo do b5 97r ??

Opublikowano

Czyli wystarczy do wzmacniacza anteny puścić + na stałe :mysli: :mysli: i gra lepiej. czy za kazdym razem trzeba modzić, jestem laikiem w tej sprawie więc pytam :kox: :kox:

A Może concert 1 ?? chodzi mi głównie o podpięcie emulatora mp3. Concert 1 kaseciak obsługuje zmieniarki ? i pasuje bezproblemowo do b5 97r ??

concert pasuje bez zadnego problemu p&p tylko tam sa problemy z procesorami dzwieku

Opublikowano

dropsonebo tam jest rozny sposob zasilania wzmacniacza antenowego, trzeba podac na wzmacniacz + po wlaczeniu radia, i powinno lepiej odbierac..

tylko,gdybyś mnie kolego oświecił i powiedział gdzie mam dołożyć tego +

Moja kostka:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b5e99f19ed292d2.html

widać,że było coś kombinowane,bo przewody są łączone :(

Opublikowano

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/

wtyczka zasilajaca A pin 5 po wlaczeniu radia concert/horus/beta.... pojawia sie + do wlaczenia wzmacniacza antenowego

a w radiach concert2/chorus2... niestety te radia maja sterowanie antrna poprzez przewod antenowy(chyba) i nie podaja te radia + na wzmacniacz i dlatego jest problem z obdiorem..... to jest chyba kabel koloru bialego

Opublikowano

czyli jak do białego dołożę + to powinno być cacy?

Opublikowano

czyli jak do białego dołożę + to powinno być cacy?

u mnie bylo cacy.... a predzej bylo tak ze jak jechalem gdzies w trase to jak radio juz nie lapalo z jakiegos nadajnika to byla lipa a pop podaniu + stacje automatycznie sie przelanczaly i radio calyczas gralo, i znajdowalo duzo wiecej stacji

Opublikowano

:notworthy: zaraz idę grzebać :decayed:[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 16:55_________________________________________________dropsone

Zapodałem + do białego przewodu i ... szału nie ma. Ale zacząłem ręcznie wyszukiwać stacje i złapałem takie,

których nigdy nie miałem(wszystko robiłem w garażu).Pokusiłem się o wyjechanie z garażu i złapałem takie stacje,które się fizjologom nie śniły :decayed: Brakło klawiszy,żeby je zaprogramować.

Wielkie :hi:[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 19:31_________________________________________________

Dzięki :notworthy: A jeśli dokupię do radyjka adapter can to będzie lepiej łapało sygnał radiowy, czy niema nic to do rzeczy ?? a może tylko u ciebie gubi sygnał a inni nie maja z tym problemu, bo jeśli radyjko nie będzie grało to chyba zrezygnuje z tego chorusa :mysli:

Nie rezygnuj.Moje radyjko ożyło,dzięki dropsone,wystarczyło dołożyć + do jednego z przewodów i śmiga.

adapter can-bus służy do tego,by twoje radio:

-miało podświetlenie klawiszy

-nie wyłączało się po godzinie

-włączało/wyłączało po przekręceniu zapłonu