Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jaki silnik pod swap do B5 1.8T czy jakas V6??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.7 bit ma wszystko czego zapragniesz :gwizdanie:

no wiem tam jest wszystko pieknie rozwiazane i dosc bezawaryjnie jednak eksploatacja wieksza niz w 3.2 V6 dwie sprezarki to juz spory koszt no i spalanie zasadniczo wieksze hehe

zawsze jeszcze mozna cos pomodzic a koszta modow w takim silniku poza chipem sporawe

jakis wolnossak w tej mocy by sie zdal ale w B6 tylko 3.0 ASNy i ponoc roznie z nimi jest czytalem ze nie dokonca udany silnik moze lepiej 3.2 z B7 tam tez cos w okolicach 250KM ponad no i co Vka to Vka

chyba ze sie myle

spalanie wieksze niz w 3.2 :shocked: kto ci takich bajek naopowiadal ??

moje byle 1.8T pali 11.5l, eSa tyle samo wiec nie wiem gdzie widzisz ta kosztowna eksploatacje

Opublikowano

spalanie wieksze niz w 3.2 :shocked: kto ci takich bajek naopowiadal ??

http://www.motofakty.pl/testy_i_porownania/dane_techniczne/?marka=760&model=446&typ=13310

http://www.motofakty.pl/testy_i_porownania/dane_techniczne/?marka=760&model=446&typ=263354

no niby wieksze :)

wydaje mi sie ze wolnossak jest mniej awaryjny od biturbo wiecej rzeczy moze pasc

no i posostaje to e zawsze bedzie malo i malo a modzenie Ski dosc kosztowne

w Vce 220KM i to z zalozenia silnik w ktorym niewiele mozna zrobic wiec mody odpadna

popraw BUBA moge sie mylic

Opublikowano

w Vce 220KM i to z zalozenia silnik w ktorym niewiele mozna zrobic wiec mody odpadna

zależy ile masz pieniędzy-jak masz ich trochę,to i moc się zwiększy-małym kosztem nic nie zrobisz :cool1:
Opublikowano

mialem 1.8T i palilo mi ok 11l, teraz jezdzi nią Kolkov i pali tyle samo

mam 2.7 i pali 11-12 l

oczywiście jazda bez wygłupów

nie kazdy kupuje eske zeby robic trylion koni, od zwyklego v6 rozni sie tylko dolozonymi turbinami

Opublikowano

w sumie tak ale wiadomo takim autem nie da sie nie wyglupiac :>

ale powiem wam Panowie ze w zasadzie macie sporo racji chyba lepiej kupic gotowca niz bawic sie w swapy jak ktos wczesniej pisal jak swapowac to na cos naprawde mocnego

ja chyba jednak pojde w B6 1.8TQ

powiedzcie jeszcze tam byly trzy wersje 150/170/190KM roznia sie tylka sprezarkami czy silnik zmianil sie konstrukcyjnie??

a co do ziomka poczyta moze i sam podejmie decyzje

Opublikowano

150/170/190KM roznia sie tylka sprezarkami czy silnik zmianil sie konstrukcyjnie??

jeszcze 180 konna,wszystko ,tak poza tym jest na Forum,przynajmniej co dwa miesiące ktoś się pyta o to samo,więc wysiłek skieruj na "szukanie",a nie zadawanie pytań w tym temacie :wink4:
Opublikowano

150/170/190KM roznia sie tylka sprezarkami czy silnik zmianil sie konstrukcyjnie??

jeszcze 180 konna,wszystko ,tak poza tym jest na Forum,przynajmniej co dwa miesiące ktoś się pyta o to samo,więc wysiłek skieruj na "szukanie",a nie zadawanie pytań w tym temacie :wink4:

W b6 180 konna wersja >?? :naughty: pierwsze słysze

1.8T b6

AVJ=> 150

BFB=> 163

AMB (wersja USA) => 170

BEX=> 190

Pierwsze trzy roznia sie softem :)

BEX=> ma turbawke k03s, wieksze wtryski, 2 ICki

:)

Opublikowano

W b6 180 konna wersja >?? :naughty: pierwsze słysze

ja też-pomyliłem się :decayed::wink4:

Opublikowano

az mi głupio było poprawiac zielonego bałem sie troche :polew: ale znalazłem siły w sobie i napisałem :decayed::polew: :polew: sorki za :offtopic:

180 konne to w b5 bodajrze były :naughty:

Opublikowano

az mi głupio było poprawiac zielonego bałem sie troche :polew: ale znalazłem siły w sobie i napisałem :decayed::polew: :polew: sorki za :offtopic:

180 konne to w b5 bodajrze były :naughty:

tak-były w B5-zieleni też się mylą :embarrassed: chodziło mi ogólnie o 1,8T :wink4: