miaudi2606 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam !!! Audi A4 B5 1.9 TDI kod silnika AHH . Tak jak napisałem w temacie chcę wymienić pasek wieloklinowy, nigdy nie robiłem tego w silniku diesla więc czekam na jakieś sugestie. Zna ktoś może jakiś sposób na ściągnięcie i założenie paska wieloklinowego bez zbędnego rozkręcania samochodu np. przez zluzowanie paska poprzez rozsprężenie w jakiś sposób napinacza tak jak to można na przykład zrobić w silnikach benzynowych ADR czy AEB. Z góry dzięki za pomoc
Gniady Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Możesz założyć klucz na śrube napinacza i w lewo poluzować sprężyne napinacza [trochę więcej siły] i zdjąć pasek ale najgorzej jest na dole ja ściągałem osłone i hokej żeby poprawnie założyć pasek na dolne koła-troche zabawy .cześć
miaudi2606 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 :notworthy: Dzięki chłopaki , trochę zabawy i obeszło się bez zbędnego rozkręcania. Co prawda na klucz musiałem nałożyć rurkę bo ciężkie dojście i ręke można pokaleczyć. Jeszcze raz thanks
Rekomendowane odpowiedzi