martini_dy Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 witam ostatnio coś ruszyło mnie w kwestii wydechu, pomyślałem iż moje 2.0 TDI w avancie od tyłu wygląda jakoś zwyczajenie i "emerycko" ze standardowym wydechem zagiętym ku ziemi, pomimo ładnych chormowych końcówek. Pomyślałem o zakupie bądz przerobieniu na inne proste końcówki ( rura cięta pod kątem ) albo zakup gotowego wydechu koncowego, np ulter... powiedzmy ze mam na to 1000 PLN co radzicie ? przerabianie na 2 ruru bez wymiany zderzaka podobno nie warto ... ale moze jakeis propozycje ?
songo Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 wszystko oczywiście zależy od Ciebie i od tego co Ci się podoba. bo tanim kosztem możesz założyć proste końcówki które też będą fajnie wyglądały w zależności od doboru końcówki. możesz przerobić na 2 rury ale wystarczy zmienić samą dokładkę a nie cały zderzak. ja np. mam wycięte 2 wypusty w oryginalnym zderzaku w swoim 1.9 tdi a zakrzywione końcówki uciąłem i pierwszą od strony kierowcy puściłem prosto a do drugiej jest dospawana rura kajnerowa tej samej grubości i puszczona w zderzaku więc jest niewidoczna do drugiego wyciętego otworu i tam wystaje sama końcówka. jest to przerobione oczywiście najmniejszym kosztem ale wszystko oczywiście wedle własnego widzi mi sie
griga-st Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Ale w dieslu bedzie kopcilo ci zderzak... .Ja mam w BPW zalozony podwojny i widac ze koncowka jest troche okopcona . :gwizdanie:.W Nowych jest prawdopodobnie inny DPF bo maja faktycznie proste koncowki.
martini_dy Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 dzieki za opinie, odpusciłem modyfikacje wydechu, autko jest ładnie zabezpieczone pod spodem owiekami ... szkoda to niszczyc, wjeiski tuning nie jest w moim stylu - Panowie bez urazy !!!! szacun za wasze przeróbki, ja ide w kierunku delikatnych zmian ksenony, felgi 19 cali i ciemne szybki dzieki za rady
Rekomendowane odpowiedzi