maciekg Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Dostalem karte powolania na cwiczenia rezerwy. Zabawa ma trwac, az 10 dni i ciekawy jestem co bedziemy tam robic oprocz chlania . W sumie to od wyjscia do cywila tj. 2002 r. co roku jestem na takich cwiczeniach tylko, ze nigdy jeszcze nie trwaly tak długo. Czy Was tez tak ciagle meczą?, kur.... za oknem pada snieg jak nas wywiozą na jakis poligon to bedzie przerypane.
Gość bibon Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja jestem w cywilu od 2000 roku i ani razu nie byłem na ćwiczeniach rezerwy.Nawet dobrze,bo nie chce mi się jechać na jakieś tam manewry.Powodzenia życzę.
Mad_MAX Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Ja bylem juz dwa razy i powiem ze takiej imprezy to nie mialem nigdy hehehe Tylko szkoda ze trzeba wczesnie rano sie stawiac na jednostce ale tak to luzik , ja jak do tej pory miale po 7 dni od 5 rano do 18
Gość davido31 Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 ty lepiej tam nie ciśnij bo w alkoholizm wpadniesz. 10 dni chlania to trzeba mieć zdrowie. mój najdłuższy maraton to 8 dni i to jak miałem 20 lat.teraz to taki maraton by mnie zabił . no ale jak Ojczyzna wzywa to się troche rezerwiesz.
grafi Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 W cywilu od 2000r (Lato) i tylko raz byłem w rezerwie na ćwiczeniach ale aż 14 dni. ćwiczenia były cięszke , spać gdzie się da wycieczki krajoznawcze tylko raz byliśmy na poligonie porzucać granatami i z kałach seryjką do celu (za***ista sprawa) A tak w ogóle po tych 10 dniach wróżę Ci dłuższy spokój od ćwiczeń w mundurku.
marinero Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Mnie w zeszlym roku chcieli na dwa miesiace do wroclawia na szkolenie oficerskie wziasc (zmiana specjalizacji) - zapewnili ze swietna sprawa ale jakos nie dalem sie namowic i po wielkich wykretach odpuscili mi ale na jak dlugo?? dwa miesiace szkolenia - padl bym z wycienczenia - nie jestem gotowy na takie poswiecenie dla ojczyzny!! Cywil od 1997 ...
taktuś Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 był okres że nawet chciałem na kilka dni się wyrwać z kołowrotu codziennego ale nie chcieli brać do rezerwy chyba sprzęt na którym jeździłem w armii pocięli na żyletki ( BWP) byłem tylko raz ( na 1 godz. ) składałem jeszcze raz przysięgę w cywilu od X `92r.
pablo666 Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 hmm ciekawe mnie nigdy nie powoływali na takie szkolenia a po studiach przeniesiony do rezerwy, powiedzcie od czego to zależy że powołują? pozdro
Mad_MAX Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Ze mna bylo tak , ze akurat w moim okregu nie mieli "wyksztalconych" w tym kierunku ludzi co ja (informatyk->sieci komputerowe) i powiedzieli ze mnie biora na doszkolenia w tym zakresie bo nie maja ludzi na tych stanowiskach. No i mnie dwa razy do tej pory wzieli , a w wojsku wogole nie bylem
Rekomendowane odpowiedzi