Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana Turba na BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam takie pytanie mam b6 1.9TDI 131KM AWX i ostatnio kolega mechanik ktory wymienial mi sprzeglo z jednomasem posprawdzal mi troche auto i powiedzial ze turbo mi sie poci i bierze olej,jak jest z wymiana na turbawke BRD?kazdy pisze ze P&P , ale czy po wymianie trzeba turbine jakos zestroic z cala reszta?slyszalem ze mozna tez wyciac kata. i wspawac w jego miejsce tzw. Down-Pipe czy jakos tak.

prosze o opinie i porady z gory wielkie dzieki :notworthy:

Opublikowano

wywalasz turbo, wymieniasz na BRD i jedziesz na program jak jeszcze nie masz :evil:

Opublikowano
  • Autor

no nie mam programu,tylko u mnie troche lipa bo w Irlandii troche ciezko z dobrymi chip-tunerami zajomi jak zdwonili i sie dowiadywali to albo nie ma hamowni,albo pytaja sie ile chcesz koni i mometu de..le :wallbash:

Opublikowano

To lepiej się udać z tym do Polski i porobić jak trzeba,wypadałoby też wymienić IC na większy.

Opublikowano
  • Autor

To lepiej się udać z tym do Polski i porobić jak trzeba,wypadałoby też wymienić IC na większy.

musze wymieniac IC na wiekszy?

chcialem to zrobic po kosztach same turbo,kurde z tym przyjazdem do polski to tez troche nie na reke i znowu koszta ;(

Opublikowano

chcialem to zrobic po kosztach same turbo,kurde z tym przyjazdem do polski to tez troche nie na reke i znowu koszta ;(

stary przy takim podejściu to sobie odpuść ten temat.

a wracając do Twojego pytania to możesz wymienić samo T, a reszta gratów seryjna. Po wymianie wypadałoby pojechać na strojenie tj softa bo będziesz miał nieprzyjemnego laga. IC nie musisz wymieniać na większy, ale z doświadczenia polecam - koszt niewspółmierny do uzyskanych wyników ;)

Opublikowano

moze nie bedzie az tak wielkiej tragedi jak zalozyc BRD i nie wystroi... bedzie jechalo gdzies po 1 s od nacisniecia gazu :hi:

jakis czas mozesz smigac na niewystrojonym. bedziesz w polsce to umówisz sie na soft

Opublikowano
  • Autor

stary przy takim podejściu to sobie odpuść ten temat.

a wracając do Twojego pytania to możesz wymienić samo T, a reszta gratów seryjna. Po wymianie wypadałoby pojechać na strojenie tj softa bo będziesz miał nieprzyjemnego laga. IC nie musisz wymieniać na większy, ale z doświadczenia polecam - koszt niewspółmierny do uzyskanych wyników ;)

a ile taki wiekszy IC moze kosztowac?i czy duzo roboty z jego montazem?

po prostu nie na reke jest mi jechac do Polski zeby zrobic softa jak by nie patrzec taka wycieczka to koszt ok 1000Euro

Opublikowano

To zaloz zwykla i nie wymyslaj.

Opublikowano
  • Autor

To zaloz zwykla i nie wymyslaj.

ale jak juz bede wymienial to chce BRD,tylko mi bardziej chodzi o to co do tego modu potrzebuje,jak nie bedzie wyjscia to bede musial jechac na softa do Polski nie wydziwiam. :no:

Opublikowano

zmien na BRD :cool1: jak bedzie wracal do POLSKI to zrobisz program i zalozysz cooler centralny :) poczytaj troche w dziale modyfikacjach :wink4:

a jak nie to zmien na AWX :)

Opublikowano

Tylko po co teraz zmieniać na BRD i jeździć bez korekty do usranej śmierci?? Może się kolega zdecyduje na przyjazd do Polski za 100lat i będzie się do tego czasu męczył? Ja tu nie widzę sensu - nazbieraj kasę, a nie będziesz gówna jakieś grzebał... :wallbash:

Jak robić to już IC i BRD, a nie ciułać i czekać kiedy coś pieprznie - wątpię, czy to auto bez strojenia będzie lepiej jeździć niż ten obecny setup, jaki masz w aucie. Poczekaj aż Ci padnie stara.

Opublikowano

Tylko po co teraz zmieniać na BRD i jeździć bez korekty do usranej śmierci?? Może się kolega zdecyduje na przyjazd do Polski za 100lat i będzie się do tego czasu męczył? Ja tu nie widzę sensu - nazbieraj kasę, a nie będziesz gówna jakieś grzebał... :wallbash:

Jak robić to już IC i BRD, a nie ciułać i czekać kiedy coś pieprznie - wątpię, czy to auto bez strojenia będzie lepiej jeździć niż ten obecny setup, jaki masz w aucie. Poczekaj aż Ci padnie stara.

albo wóz albo przewóz heheh

Opublikowano
  • Autor

na irlandzkim forum wlasnie sie dowiedzialem ze kilku kolegow z IRL forum robilo w IRL remap,program,virus-a czy jak tam zwal nie znam wszystkich nazw :tongue4: wiec moze pomysle i zrobie w IRL,tylko jak to jest po wymianie na BRD jade od razu na program czy najpierw musze zestroic wszystko czy to jedno i to samo? :embarrassed: :embarrassed:

Opublikowano

IC seryjne nie wydala jak jest ciepło więc przy modach wymiana wydaje się obowiązkowa.

Opublikowano
  • Autor

a mozna drugie IC po drugiej stronie dolozyc? :embarrassed:

Opublikowano

Można , ale wszyscy krzyczą że FMIC :good: niż 2x IC :thumbdown:

Btw :

Sam założyłem FMIC :good: :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

Można , ale wszyscy krzyczą że FMIC :good: niż 2x IC :thumbdown:

Btw :

Sam założyłem FMIC :good: :good: :good:

jakie koszta takiej zabawki?i czy upcham to wszystko w seryjny zderzak bez zadnych przerobek?

Opublikowano

kadafi kupuj BRD jak najszybciej i cisniej do grzeska w sportchip.ie na remap

ja przed koncem styczia chce zrobic nowa mape na turbince BRD wiec moglbys sie zabrac ze mna

Przed latem bedzie prawdopodobnie jeszcze FMIC i DP na razie niestety samo turbo i remap bo kaski mi nie starczy a chyba sprzegielko zaczyna sie slizgac :/

Opublikowano
  • Autor

kadafi kupuj BRD jak najszybciej i cisniej do grzeska w sportchip.ie na remap

ja przed koncem styczia chce zrobic nowa mape na turbince BRD wiec moglbys sie zabrac ze mna

Przed latem bedzie prawdopodobnie jeszcze FMIC i DP na razie niestety samo turbo i remap bo kaski mi nie starczy a chyba sprzegielko zaczyna sie slizgac :/

i ty tu tez jestes :cool1: u mnie dziecko w drodze i tez inne zeczy trzeba zaczac kupowac dal synka :naughty:

ale suszarka BRD bedzie na 100% tylko musze znalesc,luty-marzec bede rozpoczynal poszukiwania turbiny bo teraz nie chce nikomu d*py zawracac,ze szukam BRD,ktos powie ze ma a ja ze na razie nie chce,wole poczekac i od razu kupic :>