pavol1986 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam , zauważyłem ostatnio że od czasu kiedy miałem odłączony oku jakiś tydzień przy temp. -18 że jakoś więcej pali (wskazania na fisie) chodzi głównie o chwilowe spalanie, ale to by mnie nie zmartwiło. Pojawiło się również szarpanie przy obrotach 1800 -2000 ale tylko gdy był gorący (mam box-a) niemcy wstawili , myślałem że to wina nastawnika bo tyle się naczytałem że głowę miałem wielką jak dynia. Ale postanowiłem sprawdzić dawkę po sprawdzeniu miałem 3,6 przestawiłem na 3,2 więcej nie dało rady. No i jak narazie jest wszystko oki spalanie chwilowe wróciło do normy no i szarpania nie zauważyłem. Co prawda zrobiłem dopiero 100 km ciągiem z obciążeniem. Czy możliwe że przestawiła się dawka po tylu dniach odłączenia aku??
pavol1986 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 no to pewnie problem powróci albo i nie, wolałbym nie
pavol1986 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 no ale jakby to był nastawnik to pewnie szarpało by cały czas a nie tylko jak rozgrzany, było to takie lekkie poszarpywanie tylko przy delikatnym rozpędzaniu na wyższych biegach lub przy jednostajnej jeździe,[br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 20:25_________________________________________________wszystko w normie, żadnych różnic nie ma musiałem ponownie robić nastawy i zmienić kodowanie klimatronika bo ponownie miałem problem z obiegiem wewnętrznym jak poprzednio po odłączeniu aku na dłuzej
Rekomendowane odpowiedzi