Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Interfejs do BRC-Sequent24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! chciałem się zapytać jaki najlepiej kupic interfejs do instalacji BRC-Sequent24,aby można było ustawiać wszystkie parametry,innymi słowy do pełnej obługi.

Opublikowano

Podlaczam sie pod pyt. Jesli gaziarze nie umia mi nareperowac to moze sam sproboje ;)

Opublikowano

A soft jest ktos w stanie zalatwic ?

Opublikowano

No z tym to już inna bajka... Można poszukać :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ano własnie jeszcze soft trzeba :confused4: Ktoś ma jakies info gdzie go zdobyć?

Opublikowano

Miałem gdzieś linka do softu.

Muszę poszukać :tongue4:

Dla tych, którzy mają jeszcze gwarancję: nie grzebcie, bo w sterowniku podczas kończenia pracy trzeba podać czas i datę, więc system zapisuje kiedy ktoś w nim grzebał (prawdopodobnie może zapisywać również info o warsztacie) i mogą być potem problemy z gwarancją.

Opublikowano

Dla tych, którzy mają jeszcze gwarancję: nie grzebcie, bo w sterowniku podczas kończenia pracy trzeba podać czas i datę, więc system zapisuje kiedy ktoś w nim grzebał (prawdopodobnie może zapisywać również info o warsztacie) i mogą być potem problemy z gwarancją.

Hmmm wiesz co ...na ciul mi ta gwarancja jak i tak za kazda wymiane czegokolwiek sie placi;/ a na dodatek nie umia ustawic ;/ Jak masz sofcikto bardzo bym prosil namiar ;)

Opublikowano

A tobie woła o klucz sprzętowy?[br]Dopisany: 12 Listopad 2007, 19:44 _________________________________________________http://rapidshare.com/files/69259248/BRCSequent24.rar - tutaj macie soft do BRC Sequent 24. Woła o klucz sprzętowy (w sumie nie bawiłem się z tym). Ciekawe czy tym kluczem sprzętowym jest Interface od Viakena z linku, który podałem wyżej :cool:

Opublikowano

Dzieki za link :th: :drunk: dla ciebie. A z tym kluczem sie zobaczy co i jak[br]Dopisany: 12 Listopad 2007, 20:25 _________________________________________________Ten klucz to napewno brak polaczenia jak sie podepnie interfejs to bedzie chulac ;] Tak mi sie przynajmniej wydaje hm ?

Opublikowano
  • Autor

Z racji, że już mam fejsa od Viakena OBD2 kkL i sprawuje się dobrze, podjąłem dzis kontakt z tą firma i dowiedziałem się, że nie posiadają fejsu BRC pod USB tylko COM.W zamian nadawca odpowiedzi zaproponował mi karte PCMCiA Argisa.Nie wiem co to takiego.

Opublikowano

Z racji, że już mam fejsa od Viakena OBD2 kkL i sprawuje się dobrze, podjąłem dzis kontakt z tą firma i dowiedziałem się, że nie posiadają fejsu BRC pod USB tylko COM.W zamian nadawca odpowiedzi zaproponował mi karte PCMCiA Argisa.Nie wiem co to takiego.

Chodzi tu o kartę ARGOSY na PCMCIA do Notebooka. Jest to taka przejściówka na port COM (RS-232) tyle, że lepsza od USB, ponieważ obsługuje wszystkie przerywania i działa pod DOSem (działa jak wbudowany port COM)

Opublikowano
  • Autor

Ale z tą ceną to chyba kogoś ..... ....... pogięło :disgust:

https://ssl.allegro.pl/item263368935_promocja_karta_pcmcia_1xrs232_argosy_f_vat.html

W życiu nie zapłace tyle żeby mieć w lapie com-a :D ;Podziękował.

+

To zapytanie o klucz to nie wołanie o interfejs tylko chodzi własnie o klucz sprzętowy.Bez tego nie ruszysz.Trzeba mieć jeszcze do tej paczki klucz sprzętowy.[br]Dopisany: 14 Listopad 2007, 17:30 _________________________________________________Może mi ktoś powiedzieć jesli już jesteśmy przy kartach itd.. Czym różni się ta karta:

http://www.allegro.pl/item270148507_promocja_karta_pcmcia_1xrs232_argosy_f_vat.html

Od tej karty:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266453442&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Oprócz ceny oczywiscie co jest gołym okiem widoczne.

Opublikowano
Może mi ktoś powiedzieć jesli już jesteśmy przy kartach itd.. Czym różni się ta karta:

http://www.allegro.pl/item270148507_p...arta_pcmcia_1xrs232_argosy_f_vat.html

Od tej karty:

http://www.allegro.pl/show_item.php?i...3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Oprócz ceny oczywiscie co jest gołym okiem widoczne.

No chyba się nie różnią ;) Koleś wyraźnie pisze, że można stosować do diagnostyki, więc chyba można zaryzykować :naughty:

Opublikowano

Witam

...Też szukam karty PCMCIA do swojej Toshiby. Oczywiście w rozsądnej cenie.

Może ktoś ma taką kartę albo będzie kupował ??? [br]Dopisany: 15 Listopad 2007, 21:51 _________________________________________________Witam

Na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266453439

Jeżeli nie będzie działał z ... można zwrócić...

...(Ustawa o prawach konsumenckich w terminie do 10 dni)

W przyszłym tygodniu trzeba to będzie sprawdzić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak? Sprawdzał ktoś ten program i interface od Viakena??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem karte Pcmcia od gościa xpc24 na allegro:

279352520wt7.jpg

Gość zapewnił mnie, że obsługuje "wszystkie przerywania" i nadaje się do diagnostyki samochodowej bo ktoś jej już do tego używał. Nie próbowałem jej jeszcze bo nie mam też tego klucza sprzętowego i podobno bez niego ani rusz.Na Elektroda.pl znalazłem Soft BRC-Sequent 24, ściągnąłem zainstalowałem ale również woła o klucz.Wychodzi na to że na Elektrodzie też tylko takie bez klucza dostępne. Dowiedziałem się również, że do programowania potrzebny jest czujnik MAP, którego używa się tylko do strojenia i po strojeniu odłancza, bez tego też ani rusz w samodzielnym strojeniu. Reasumując mam :

-Karte PCMCIA -RS232

-Interfejs Viakena dedykowany do BRC-Sequent24

-Soft

Brakuje jeszcze:

-klucza sprzętowego

-czujnika MAP

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

potrzeba klucza sprzętowego.

Mam klucz sprzętowy udało mi się załatwić. Program chodzi! :) Teraz tylko map sensor. Tyle, że nie uzyskałem info na temat tego jaki to ma być.