Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] 2.7 BiT k04 RS6 by MR motors :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

daj spokoj , idąc ich tokiem myslenia trzeba do kwoty doliczyc rozrzad bo moze strzelić, półośki , bo moze któraś jebnąć , zarówki w lampach bo mogą sie przepalić , nabicie klimy , i tak wychodzą sumy :decayed::polew: :polew: :polew:

moskal, poki co, to wszystko co piszesz na temat setupu na 400+ to czysta teoria.

Zrob w koncu cos takiego i zobaczymy co finalnie wyjdzie i ile bedzie kosztowac.

Swoja droga, wydajac kilkanascie kafli na mody, majac silnik na wierzchu - grzechem byloby nie zrobic od razu rozrzad dla swietego spokoju, ktory nie jest jakims wielkim wydatkiem.

Opublikowano

Swoja droga, wydajac kilkanascie kafli na mody, majac silnik na wierzchu - grzechem byloby nie zrobic od razu rozrzad dla swietego spokoju, ktory nie jest jakims wielkim wydatkiem.

i moze mi powiesz ze jakbyś teraz robił 400+ to zmieniałbyś rozrząd , ktory nota bene zmieniałeś 5000km temu ???? :kox: :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

oj chłopaki chłopaki , dobrze nosb kiedyś stwierdził ze jestescie leko skrzywieni :decayed:

moskal, poki co, to wszystko co piszesz na temat setupu na 400+ to czysta teoria.

Zrob w koncu cos takiego i zobaczymy co finalnie wyjdzie i ile bedzie kosztowac.

luźna guma , przyjdzie czas :wink4:

Opublikowano

i moze mi powiesz ze jakbyś teraz robił 400+ to zmieniałbyś rozrząd , ktory nota bene zmieniałeś 5000km temu ???? :kox: :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

oj chłopaki chłopaki , dobrze nosb kiedyś stwierdził ze jestescie leko skrzywieni :decayed:

5000 nie, ale 30000-40000 to bym zrobil, kasa za rozbieranie przodu w kieszeni.

Nosb to Nosb, on nawet u siebie rozrzadu nie zrobil nie wiedzac ile ma nalatane :naughty:

Opublikowano

30000-40000 to bym zrobi

no tyle to rozumiem :wink4:

Opublikowano

Tworzycie jakieś chore akcje :decayed:

zadne chore akcje, pompy wody po czipsach czesciej siadaja chociazby :gwizdanie:

Opublikowano

Ja to już się tu nie wypowiadam :polew:

Opublikowano

nie jest to nagminne, ale sie zdarza i tyle.

Opublikowano

Zdarza się też czasami rewolucja w Egipcie :kox:

Opublikowano

ja nikomu nie kaze zakladac lancucha zamiast paska i pompy wody od tira, tylko poprostu wszystko jest bardziej wysilone po modach - no ale to oczywizm.

Opublikowano

zadne chore akcje, pompy wody po czipsach czesciej siadaja chociazby

Flyer nie pitol głupot jak nie wiesz o czym mowa. Dotyczy to motorów R4 i tylko ich. Większe obciążenia na rozrządzie też nie występują po chipie tak? To skąd k....wa zjawisko cofającego się napinacza mechanicznego w 1,9 TDI? :tongue4: To teraz przyjmij do wadomomości, że ten pompa wody pełni rolę jednej z rolek w rorządzie...

Opublikowano

ja nikomu nie kaze zakladac lancucha zamiast paska i pompy wody od tira, tylko poprostu wszystko jest bardziej wysilone po modach - no ale to oczywizm.

rozrząd ? :decayed:

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale w silniku po samym chipie zmienia się częściej olej i rozrząd też.

Łooosz Fak men :decayed: No teraz to już nie wiem co napisać. Co do oleju okej, niech będzie ale rozrząd ? :decayed:

Tworzycie jakieś chore akcje :decayed:

Poziu hamuj bajer :polew: Źle się trochę wyraziłem. Chodziło mi o to, że w silniku po chipie zmienia się częściej olej, a w silniku bardziej zmodzonym wymienia się dodatkowo częściej rozrząd :wink4: Tak więc jak się ma 200+KM więcej od serii to jest to wskazane.

Opublikowano

Ziom :wink4:

Ale wracając do meritum - proszę olśnijcie mnie bo moja prosta, wiejska i tępa głowa nie rozumie jaki wpływ mają konie na rozrząd i częstotliwość jego wymieniania ? :gwizdanie:

Proszę, bardzo ładnie proszę :evil:

Opublikowano

zadne chore akcje, pompy wody po czipsach czesciej siadaja chociazby

Flyer nie pitol głupot jak nie wiesz o czym mowa. Dotyczy to motorów R4 i tylko ich. Większe obciążenia na rozrządzie też nie występują po chipie tak? To skąd k....wa zjawisko cofającego się napinacza mechanicznego w 1,9 TDI? :tongue4: To teraz przyjmij do wadomomości, że ten pompa wody pełni rolę jednej z rolek w rorządzie...

:good: Dodajmy jeszcze to, że w 2.7 jednym paskiem napędzane są dwie głowice a nie jedna jak w R4, więc pasek ma co ciągnąć, a jak zrobisz 200KM+ to są dopiero obciążenia, no ale niektórzy pewnie o tym nie wiedzą.

Opublikowano

a jak zrobisz 200KM+ to są dopiero obciążenia, no ale niektórzy pewnie o tym nie wiedzą.

ja pierniczę, że co ?

Opublikowano

Poziu specjalnie dla ciebie uzewnętrznię swoje teorie. No więc jak masz 260KM w takim 2.7 to pociągnięcie pierwszego biegu do końca obrotka trwa powiedzmy ~2,5sek - strzelam. A mając 450KM to ten pierwszy bieg przekręcisz w ciągu 1 sekundy. Jest różnica w obciążeniu paska? :)

Opublikowano

Poziu specjalnie dla ciebie uzewnętrznię swoje teorie. No więc jak masz 260KM w takim 2.7 to pociągnięcie pierwszego biegu do końca obrotka trwa powiedzmy ~2,5sek - strzelam. A mając 450KM to ten pierwszy bieg przekręcisz w ciągu 1 sekundy. Jest różnica w obciążeniu paska? :)

nie ma

Opublikowano

nie ma

Jeśli siła przyłożona na zęby paska po to aby zmienić prędkość obrotową z 1000Rpm do 7000Rpm w jednostce czasu 2,5sek lub 1sek nie jest większa to ja już nie wiem jak to mam wytłumaczyć :)

Opublikowano

bajki :kox: