Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Kontrolka od hamulcy... (!) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontrolka mieści się w prawym dolnym rogu międzu pedkościomierzem a obrotomierzem (!) zapala mi się czasami. Jak auto stoi na zewnątrz w niskiej temperaturze, silnik przekręci przy odpalaniu 2 razy to wtedy kontrolka 5 razy mruga. Jak silnik od ręki zapali to kontrolka się nie zapala.

Co może być przyczyną?

Ps. Sprawdzałem poziom płynu i jest ok.

Pozdro :audi: :th:

Opublikowano

A masz czujniki w klockach? one tez so odpowiedzialne za ta kontrolke i moze klocki juz sie koncza

Opublikowano
  • Autor

Klocki wymieniałem jakiś miesiąc temu więc raczej nie. (Też brałem pod uwagę taką opcję i to sprawdziłem ale klocki są ok) Poza tym przy klockach to wydaje mi się ze częściej by ta kontrolka się zapalała. A ona się zapala tak jak opisałem wyżej. Jak auto stoi w garażu i silnik od ręki zapali to się kontrolka nie włączy. A jak stoi 12h w niskiej temp. na zewnątrz (tak jak teraz w nocy -5 stopni) i silnik dwa razy przekręci zanim zapali to kontrolka się włączy i pięć razy mruga.

Macie może jeszcze jakieś sugestie które należy sprawdzić w takiej sytuacji?

pozdro i z góry dzięki za pomoc...

:audi: :th:

Opublikowano

no właśnie! ostatnio zakładałem podobny temat i powiedziano że to może być wina słabego naładowania akumulatora :/ mruga kontrolka ( ! ) i sygnał :/

ale auto odpala każdego dnia normalnie :( płyn jest i dalej nie wiem o co chodzi :(

Opublikowano
  • Autor

A może i nawet. Jak auto stoi na mrozie przez dłuższy czas to aku ma prawo stracić trochę mocy. Czyli że będe musiał aku wymienic. :wallbash: Albo najpierw spróbować naładować tego i sprawdzić dokładnie co jest grane. :mysli:

pozdro

:audi: :th:

• 1 rok później...
Opublikowano

witam! mam podobny problem i nie wiem co jest grane. martwi mnie to ponieważ tak jak pisali kolega gdy auto stoi przez noc i rano wsiadam to mi kontrolka od hamulców sygnalizuje. a np po pracy gdy auto stoi 8h nie mam tego problemu. może vag cos pomoże?? niedługo nabędę takie urządzenie wiec mocze sie cos wyjaśni.

Opublikowano

A masz czujniki w klockach? one tez so odpowiedzialne za ta kontrolke i moze klocki juz sie koncza

w 1Z z tego co wiem nie było klocków hamulcowych z czujnikami.Vaga zawsze warto podłaczyc :good: bo tak to mozemy sobie wrózyć. I jedno takie małe sprostowanie ode mnie " Kontrolka od hamulców " a nie od hamulcy :tongue4::wink4:
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witam koledzy z tego co tu czytam to temat test kontrolka hamulcy a piszecie o wykrzykniku w kólku na czerwono oznacza spadek napięcia na akumulatorze podczas okresu zimowego gdy temp spadnie ponizej 5 stopni silnik przed rozruchem załącza świece jedna świeca żarow ciągnie 40 A x 4 to jest 160 A jeśli akumulator jest już słaby po przekręceniu silnika mruga ta wlasnie kontrolka i piszczy przez 2 sekundy. Ja mam problem z kontrolka hamulcy dokładnie okładzin złóte kóko z bocznimi obwódkami klocki są bez czujników wiec założyłem zworkę wszystko było ok przez 4 lata teraz się zapala kontrolka zaraz po skręceniu w prawo nie wiem gdzie szukać przerwy w ciągłości przewodow może mieliście podobny problem ?

Opublikowano

hamulcy

:grin: