Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC]problem z wyswietlaczem od climatronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka ... mam problem z wyswietlaczem od climatronica, a mianowicie nie wszystkie znaki mi sie wyswietlaja miedzy innymi sniezynka sie nie swieci i jedna z kreseczek od cyferek da sie to jakos naprawic czy trzeba szukac nowego wyswietlacza? mial ktos podobny problem jak tak to jak sobie najrozsadniej z tym poradzic? pozdro

Opublikowano

wyciagnij radio, odkrec ramke wokol radia i panelu, wykrec panel i sprawdz zarowki.

upewnij sie tylko, czy masz kod do radia, w innym wypadku nie oldaczaj go (tak tez da sie wykrecic klimatronic).

ale najpierw:

UZYWAJ OPCJI SZUKAJ!!!!

Opublikowano
  • Autor

ale po co tu sie odrazu denerwowac z tym czerwonym "szukaj" :grin: ale wracajac do tematu to tam sa zarowki ktore da sie wymienic? i z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
ale po co tu sie odrazu denerwowac z tym czerwonym "szukaj" :grin: ale wracajac do tematu to tam sa zarowki ktore da sie wymienic? i z gory dzieki za pomoc

zaroweczki sa bardzo male i nietypowe, wyjmij jedna z nich i szukaj. ja zaplacilem 6 zl za sztuke w serwisie samochodowym ale musialem tez zaplacic za wymiane... pracy przy tym jest doslowie 15 minut. aha, 2 zarowki sa bodajze 1.1W (te od przyciskow) a dwie 2.0W (wyswietlacze). ja mam wszystkie 2.0W i slyszalem, ze podswietlenie przyciskow robi sie przez to biale, u mnie nic sie nie dzieje.

Opublikowano

zaroweczki sa bardzo male i nietypowe, wyjmij jedna z nich i szukaj. ja zaplacilem 6 zl za sztuke w serwisie samochodowym ale musialem tez zaplacic za wymiane... pracy przy tym jest doslowie 15 minut. aha, 2 zarowki sa bodajze 1.1W (te od przyciskow) a dwie 2.0W (wyswietlacze). ja mam wszystkie 2.0W i slyszalem, ze podswietlenie przyciskow robi sie przez to biale, u mnie nic sie nie dzieje.

Żadne nietypowe żarówki. To są R5 do kupienia nawet na stacjach paliwowych. W nowszych modelach podświetlanie jest realizowane przez diody. Cena żaróweczki to ok 1-2 zł.

Opublikowano
  • Autor

no to najwyzsza pora wsadzic lapy i poszperac :mrgreen: dzieki panowie za pomoc, jak tylko bede mial chwile to sie tym zajme i zdam relacje jak mi poszlo ... pozdrawiam

Opublikowano

Żadne nietypowe żarówki. To są R5 do kupienia nawet na stacjach paliwowych. W nowszych modelach podświetlanie jest realizowane przez diody. Cena żaróweczki to ok 1-2 zł.

no to ladnie dalem sie naciac... jak pytalem na forum to nikt mi tego nie powiedzial... :neutral: :sad:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze nie mialem czasu sie tym zajac ale tak czytam ponownie wasze odpowiedzi i mam watpliwosci czy dobrze sie zrozumielismy bo mi chodzi o wyswietlacz climatronica a nie o podswietlenie przyciskow !?!

Opublikowano

za wyswietlaczami tez sa zaroweczki, ale z tymi kreseczkami to nie wiem o co chodzi :/ jak rozbierzesz caly panel i posypia sie igielki, to znaczy, ze to jednak nie zaroweczki :) rzeczywiscie, nie doczytalem, pewnie nie bedzie chodzilo tu o zarowki... :oops::oops: w kazdym razie mozesz rozebrac panel i sprobowac zdiagnozowac to samemu.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

wyciagnij radio, odkrec ramke wokol radia i panelu, wykrec panel i sprawdz zarowki.

upewnij sie tylko, czy masz kod do radia, w innym wypadku nie oldaczaj go (tak tez da sie wykrecic klimatronic).

ale najpierw:

UZYWAJ OPCJI SZUKAJ!!!!

te śruby tam są lekko przysłonięte: czym to delikatnie odkręcić coby wszystkiego dookoła nie poobdzierać?

Opublikowano

Mam podobny problem z wyswietlaczem climatronika. Otoz gdy odpale silnik wyswietlacz swieci, po kilkunastu minutach zaczyna mrugac, przez jakis czas wogole nie swieci i pozniej zaskakuje i swieci. Wszystkie przyciski na panelu dzialaja bez problemu czy to moga byc te zarowki za wyswietlaczem ?? Denerwuje mnie to w czasie jazdy bo nie widze jaka mam temperature w kabinie i jaki jest poziom nawiewu.

Pozdrawiam Patryk

• 1 rok później...
Opublikowano

a jak kwestia bezpiecznika od tych zarówek. moze ktos sie orientuje lub ma polski opis do bezpieczników(po niemiecku nie szprecham) :no: . czy podswietlenie wyświetlacza i guzików moze byc bod jednym czy pod osobnymi bezpiecznikami>?

dzieki z góry.