flyman7 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam. Jestem w trakcie kładzenia instalacji car audio w mojej B7 Szukam porady/pomysłu/podpowiedzi jak przeciągnąć przewody głośnikowe z kabiny do drzwi. W tym gumowym łączeniu znajduje się kostka i nie ma w ogóle miejsca na kolejne przewody. Co radzicie? Przewiercić te kostkę? A może wciągnąć ją do środka i wtedy puścić ori wiązkę wraz z nowymi kablami przez gumowy łącznik? Ktoś już przerabiał ten temat w B6/B7 (z tego co słyszałem to w B6 tez chyba jest kostka).
rysiuu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Od spodu pomiędzy kostką a blachą jest wystarczająco miejsca, aby puścić głośnikówkę. 2x 3,5mm2 na pewno przejdzie.
flyman7 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 2x 3,5mm2 na pewno przejdzie. No właśnie ja mam 2x1,5mm i 2x2,5mm w dosyć grubych izolacjach (typowe kable głośnikowe Home Audio).
rysiuu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Lekko podcinając kostkę o spodu powinny przejść.
flyman7 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 OK. Jutro sobie na spokojnie sprawdzę Podziękował
Rekomendowane odpowiedzi