xmtx Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Wiatam Jechałem wieczorem z pracy i wpadłem lewym kołem do sporej dziury (na szczęście zawieszenie to ładnie znioslo) ale odrazu zaświeciła się kontrolka Air Bag jak wróciłem do domu i podłączyłem VAGa wyświetliło mi taki błąd: 00654 - Seat Belt Tensioner Igniter: Driver Side (N153) 32-00 - Resistance too High Oczywiście kasowanie nic nie daje. Co mogę sprawdzić żeby poznać usterkę? Pozdrawiam
tomgra Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Przerwa w obwodzie napinacza pasa kierowcy. Możesz dla sprawdzenia czy problemem jest napinacz zamiast niego do złącza podpiąć rezystor 3Ohmy i skasować błąd. Jeśli się nie znasz to nie kombinuj bo może być bum...
xmtx Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2011 a czy jest jakiś łatwiejszy sposób na sprawdzenie usterki bo muszę przyznać że wole się w takie rzeczy nie bawić.
Grzes A4 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 obluzowała ci sie wtyczka od poduszki albo kierowcy albo pasażera bardzo częsty błąd, wepnij ja dokladnie, vagiem skasuj błąd i po sprawie 1
xmtx Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2011 jak dostać się do tej wtyczki?
Grzes A4 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 poprostu musisz podnieść fotel ile sie da odjechać nim na maxa do tyłu potem klęknąć i pod fotelem na środku masz wtyczki
tomgra Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak już pisałem to nie poduszka tylko napinacz. Musisz zdjąć tapicerkę słupka drzwiowego i na dole masz napinacz tam gdzie rolka zwijająca pas. Możesz zobaczyć wtyczkę.....
Rekomendowane odpowiedzi