Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jakie felgi do B5 2,6 V6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem 2,6 V6 i obecnie jezdze na oponach 205/55/16.Zamierzam zmienic na zimowki i nie wiem jaki rozmiar zalozyc. Czy mozna zalozyc jakies 15' ???? .

Opublikowano

osobiscie mam zimówki 195/65 15' i jestem z nich zadowolony bynajmniej w duzym sniegu kola mogą sie obracać :D do tego wszystkiego mamy przeciez quattro :polew: z tym ze praw fizyki nie oszukamy z hamowaniem czy :quattro: czy tez nie jest podobnie. pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem 2,6 V6 i obecnie jezdze na oponach 205/55/16.Zamierzam zmienic na zimowki i nie wiem jaki rozmiar zalozyc. Czy mozna zalozyc jakies 15' ???? .

ja latam na 205/55/16 i jest spox :quattro:

Opublikowano

No jasne, a niby czemu nie? Ja śmigam na 185/65/15 i jest ok. a latem mam ten sam rozmiar co Twoje. :a4fan:

Opublikowano

Na zime wal śmiało 15 :th: Ja mam 225/55 R 16 .

Opublikowano

Ja bym się tak nie rozpędzał z tymi 15". Do mojego kupiłem 15" stalówki i niestety nie weszły, nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić, gdyż wszędzie pisano, że 15" wejdą. Okazało się, że w mocniejszej wersji silnika są większe tarcze i 15-ki jednak nie wejdą.

Proponuję sprawdzić przed zakupem, żeby nie było niespodzianki.

Opublikowano

Ja mam fabryczne alu 15'' i działa, ale ze stalówkami może być problem :)

Opublikowano

Ja bym się tak nie rozpędzał z tymi 15". Do mojego kupiłem 15" stalówki i niestety nie weszły, nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić, gdyż wszędzie pisano, że 15" wejdą. Okazało się, że w mocniejszej wersji silnika są większe tarcze i 15-ki jednak nie wejdą.

Proponuję sprawdzić przed zakupem, żeby nie było niespodzianki.

Ale Ty masz B6 :> Więc tam masz inne tarcze... W B5 w każdej A4 są takie same, inne są w S4 i RS4 :tongue4:

Ja mam fabryczne alu 15'' i działa, ale ze stalówkami może być problem :)

A czym się różnią alu 15'' od stalówek 15''?? Przecież felga wewnątrz jest takiej samej wielkości, no prawie..., ale stalówka mniejsza nie będzie :wink4: Poza tym jest trochę luzu :wink4:[br]Dopisany: 15 Listopad 2007, 17:48 _________________________________________________piecia1982 Podjedź do wulkanizatora i sobie sprawdź. Za założenie felgi na chwilę się nic nie płaci :tongue4: Może masz jakieś inne tarcze, które nie są ori, może to już jakieś drugie, większe...

Opublikowano

Ale Ty masz B6 :> Więc tam masz inne tarcze... W B5 w każdej A4 są takie same, inne są w S4 i RS4 :tongue4:

o i tu się mylisz.

piecia1982 do twojego silnika założyłbym 16-ki lub ewentualnie 15 ale 205/55

Opublikowano

w B5 nie liczac S4 i RS4 wystepuja tylko 2 rodzaje tarcz na przod, 1,6 + 1,8 + 1,9tdi 90 maja 280mm, a wszystkie pozostale czyli 1.8T + wszystkie V6 + 1,9tdi 110 + 2.5tdi 150 maja tarcze 288mm

15" zmieszcza sie spokojnie na tarcze 288mm

Opublikowano

w B5 nie liczac S4 i RS4 wystepuja tylko 2 rodzaje tarcz na przod, 1,6 + 1,8 + 1,9tdi 90 maja 280mm, a wszystkie pozostale czyli 1.8T + wszystkie V6 + 1,9tdi 110 + 2.5tdi 150 maja tarcze 288mm

15" zmieszcza sie spokojnie na tarcze 288mm

O proszę, mam większe tarcze na przodzie :kox: Dobrze wiedzieć :gwizdanie: Skoro masz takie same tarcze jak u mnie to 15'' zakładasz spokojnie!!! Jak napisałem wyżej śmigam na 15'' 185/65 i jest ok, nawet bardzo ok... Tylko ta czarna stal mnie wq... :rant:

piecia1982 do twojego silnika założyłbym 16-ki lub ewentualnie 15 ale 205/55

a te 205/55 15'' to skąd Ty wziąłeś?? :tongue4: 205/55 to do 16!

Opublikowano

a te 205/55 15'' to skąd Ty wziąłeś??

a skąd miałem wziąść? normalny zamiennik

Opublikowano

A ja na zime zalozylem RSy 17' z oponkamki ContiWinterContact 225/45 i dobrze jest narazie :th: :quattro:

Opublikowano

a te 205/55 15'' to skąd Ty wziąłeś??

a skąd miałem wziąść? normalny zamiennik

Ale po co Ci 205/55 na 15''?? a co 65 nie wejdzie?? bez problemu wejdzie, więc po co profil 55 na feldze 15''?? wg mnie to nie jest dobre połączenie... 205/55 to dobra oponka na 16'' a na 15'' 195/65 185/65 itd.

Opublikowano

bo do jego silnika przydałyby się jednak trochę szersze opony. a jak nie chce 16 to mogą być właśnie takie.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za porady.Wybrałem felgi 15 ,a opony 195/65/15.Pozdrawiam