Dygu Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam mam problem z głośnikami aktywnymi mianowicie nie działają :/ mam radio Pioneer DEH-3630MP które z tyłu wygląda tak kupiłem za namową kolegów z AKP taki adapter dziś zacząłem brać sie za montaż i wystąpiły problemy głośniki jak nie działały tak nie działają :/ pytanie co zrobić żeby te cholerne aktywne głośniki grały wreszcie ?? do czego podłączyć wolny kable w tym adapterze?? pozdro PS. przepraszam pomyliłem działy proszę przenieść temat do działu o Car-audio
wesoly1601 Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 A podłączyłeś to pod wzmacniacz? Bo na moje oko to jest kabel sygnałowy do wzmacniacza, jak go podłączysz a do niego głośnik to powinno hulać
staniek Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 do czego podłączyć wolny kable w tym adapterze?? Po mojemu to sterowanie aktywnego tyłu, znaczy się pasowałoby podłączyc tam "+12"
pox Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam. Dokładnie tak. Na ten wolny kabel powinieneś dać +12V po włączeniu radia. Też mam takie radyjko i z tego co pamiętam jest to niebieski lub niebiesko biały kabel wychodzący z kostki radia (wyjście do sterowania wzmacniacza) Aha. Jeszcze jedno. Po zastosowaniu takiej opcji, tylne głośniki będą grały bardzo cicho. Z przednich siedzeń w zasadzie nie będziesz ich słyszał. Trzeba w radiu poustawiać, żeby głośniej grał tył.
Rekomendowane odpowiedzi