audia4a4 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Macie jakies rady sposoby jak polepszyc jakosc zbierania fal radiowych bo u mnie to czasem nawet rmf nie zbiera, wiem ze sa na allegro jakies wzmacnacze sygnalu ale czyto cos da? prosze o pomoc
flyman7 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 A masz nieoryginalne radio ?? Wiec musisz kupić coś takiego co się nazywa separator antenowy, np. taki: Natomiast jeżeli masz oryginalne to sprawdź, czy któryś kabelek od anten w tylnych bocznych szybach się nie odczepił Ew. w lewym boczku w bagażniku masz chyba wzmacniacz radiowy, czy jak to tam się fachowo nazywa i tam możesz sprawdzić
audia4a4 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 A masz nieoryginalne radio ?? Wiec musisz kupić coś takiego co się nazywa separator antenowy, np. taki: Natomiast jeżeli masz oryginalne to sprawdź, czy któryś kabelek od anten w tylnych bocznych szybach się nie odczepił Ew. w lewym boczku w bagażniku masz chyba wzmacniacz radiowy, czy jak to tam się fachowo nazywa i tam możesz sprawdzić wszystko sprawdzalem i wszystko jest OK a radio mam ORYGINALNE
airbob Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Możliwe że ten wzmacniacz antenowy wysiadł, co prawda to była głównie przypadłość sedanów ale może tutaj akurat to wysiadło. Trzeba zdjąć lewy boczek i posprawdzać kable od anten podłączone do bocznych tylnych szyb czy czasem któryś drutek nie jest oderwany. Jeśli z kablami jest ok to spróbować pościskać obudowę wzmacniacza i zobaczyć czy coś się poprawia. Tutaj jest opis podobnej przypadłości http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=80807.0
Rekomendowane odpowiedzi