Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błąd silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawdzałem na vag-u silnik, no i pojawił się taki oto błąd :disgust::

Control Module Part Number: 028 906 021 CE

Component and/or Version: 1.9l R4 EDC 00SG 0803

Software Coding: 00002

Work Shop Code: WSC 00012

1 Fault Found:

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent

No i jak mam go rozumieć, jaki pomysł na naprawę, warto się przejmować (bardzo) skoro to błąd tymczasowy no i co on powoduje tak empirycznie :decayed:?? Z góry dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

cos nie tak z doladowaniem,trzeba by zrobic logi dynamiczne,nie wpadl w tryb awaryjny?

Opublikowano

sprawdz weze podcisnienia i caly dolot , moze byc dziura

Opublikowano
  • Autor

tak, wpada, wpada... :confused4: W gruncie rzeczy miałem robić wszystkie logi, tzn. statyczne i dynamiczne zgodnie z opisami, ale okazało się że mam vag'a 409 w niepełnej wersji...no i zatrzymałem się już na analizie błędów silnika.

Dolot ok, bo sprawdzałem, wszędzie ładnie i bez dziur...ewentualnie te węże podciśnienia, wymienie tak dla siebie nawet pomijając to vagowanie...

Gdy zaczął wpadać w tryb A. (ze tak go nazwe) wyciągnąłem przepływomierz, był trochę usmolony na siatce, oczyściłem i złożyłem...nie pomogło niestety i tryb A. ciągle jest, no ale raczej też nie zaszkodziłem bo siateczka czysta (jak wiadomo co :naughty:)

Generalnie, zrobie logi i wstawie bo tak to szkoda mojego pisania i waszego czasu Pany :cool1:

Opublikowano

czujnik ciśnienia na rurze wchodzacej do kolektora dolotowego...... nie zaden tryb awaryjny :wallbash:

Opublikowano

czujnik ciśnienia na rurze wchodzacej do kolektora dolotowego...... nie zaden tryb awaryjny :wallbash:

tam jest 028 906 021 CE wiec czujnik jest w sterowniku a nie na rurze ... :cool1:

numerosiem zrob komplet logów ...

Opublikowano

tak czy siak wiadome o co chodzi.

Opublikowano
  • Autor

w tym temacie prosiłem o pomoc dokładnie dla tego błędu...autko wpada dość często w tryb awaryjny zgodnie ze schematem wielokrotnie na forum powielanym, tzn. bieg 3,4, przyspieszenie i dziura...dlatego chciałem robić logi statyczne i dynamiczne, ale nie zrobiłem...wyżej opisałem dlaczego.

Ale skoro wykazał mi ten błąd silnika chciałem się dowiedzieć o co z Nim chodzi...zrobie komplet logówspanky, obiecuje :cool1: