Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALL] tylnie głosniki + tuba przestały grać w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, poradźcie co sie mogło spier.....

W dniu wczorajszym przestał mi grac tylni prawy głosnik w drzwiach kierowcy i zaczoł wydawac dość charakterystyczne pierdzenie ( ale nie tego typu ze membrana szczeliła czy sie głosnik spalił ) zaczoł buuuczeć, wyłaczyłem radio a On dalej sobie "charczał" po wyłączeniu silnika cisza i spokój.... myśle moze coś przymarzło i pusci ..... no i pusciło wszystko zaczeło grac normalnie ale dzis rano przestały grac tylnie głośniki oraz Tuba w bagażniku , co sie mogło stać?

Posiadam fabryczne radio chorus na kasety + zmieniarka ori na 6 cd no i wiadomo standardowe nagłosnienie montowane w B6 Avant.

Co proponujecie moze juz ktoś miał taki problem , odkrecać tapicerke itd .....

Opublikowano

zajrzyj do tego głośnika ale prawdopodobnie umarł wzmacniacz (prawe tylne nadkole)

Opublikowano

zajrzyj do tego głośnika ale prawdopodobnie umarł wzmacniacz (prawe tylne nadkole)

dzięki za podpowiedz dzis na spocie pewnie coś porezamy z chłopakami

Opublikowano

cuber

dzięki za podpowiedz dzis na spocie pewnie coś porezamy z chłopakami

to jak ma ktoś B6 (obojętnie czy sedan czy kombi bo wzmak jest taki sam) to podmieńcie na chwilę wzmacniacz, a jak nie to proszę Cię bardzo czeka Cię zakup w autoryzowanym sklepie ALLEGRO :polew: :

http://www.allegro.pl/item271297019_wzmacniacz_audi_a4_2001_2007_harman_stan_idealny.html

Opublikowano

k**wa mam jakiś zjebany miesiac ostatnio co do mojej Niuni:

tylnia wycieraczka ( silniczek ) , czujnik stopu, tylnie głosniki , wczoraj mi gdzies rurka od srpysków sie rozwaliła ....... :wallbash: wrrr jak wszystko to wszystko naraz same jakies pierdoły!

Dzięki Alv , myśle ze coś wykminimy wieczorem hehehe

Opublikowano

Cuber daj znac jak bedziesz wiedzial co to bylo .... u mnie tez nie graja tylne glosniki i subwoofer w avancie, tylko ze ja zmienialem ori radio chorusa na ALPINE - ale nie pamietam czy wczesniej wszystko gralo :confused4: Moze ktos jeszcze wie co sprawdzac, jakies bezpieczniki czy cos ? W vagu cos sie wlacza ? jest tam sound system ...

Opublikowano

Panowie , idąc radą Alvara zabrrałem sie za wzmacniacz tzn chciałem go wykręcać ale wcześniej odpiołem kostke patrzymy ( z chłopakami na spocie ) a tu wilgoć sie dostała i zaśniedziała mi kosta troszke to przeczysciłem, poruszałem kostkami wpiołem i zaczeło grac..... :thumbup: pytanie moje tylko skąd tam sie wilgoć wzieła :mysli:, ważne ze już gra i wszystko jest OK.

a wiec temat można zamykać

Opublikowano

co do wilgoci to albo dostaje się przez lampę i paruje, albo szybą boczną, albo przez tą okrągłą gumę co masz w podłodze ( te takie małe okrągłe :polew: )