knipex Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam taki problem,ze nie moge zamknac auta z kluczyka.Samochod jest wyposazony w centralny zamek i alarm.Gdy zamykam z pilota alarmu centralny zamyka wszystkie drzwi ale gdy chce zamknac z kluczyka to zaden z zamkow nie chce sie przekrecic i tylko w tylnej klapie mozna to zrobic ale nie zawsze lapie centralny.Bardzo ciezko jest obracac kluczykiem w zamku.Pryskalem w zamki wd-40 ale to nie dalo rezultatu.
kaludra Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Mam bardzo podobny
Romanek88 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 zgadza sie.. Tez tak mam w swojej audi i nie wiem co jest...
Lukasz_N Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Skoro nie idzie obrocic kluczyka w zamku, to znaczy, ze wina lezy po stronie mechaniki. Czesto jest to efektem uzywania tylko pilota do otwierania i zamykania auta. W nieuzywanych zamkach z czasem zbiera sie syf i moze powodowac wlasnie taki efekt, ze nie da rady obrocic kluczyka. Dobrze jest co jakis czas pogrzebac kluczem w zamku. Probuj uzywac WD przez kilka dni az do skutku, a jesli nadal nie ruszy to nie pozostaje nic innego jak rozebrac boczek i dostac sie do wkladki.
kaludra Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 A co pilotem? Nie działa. Baterie wymieniłem. bezpieczniki sa w porzadku.
kaludra Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dobra to powiedzcie mi to mam z tym zrobic? Troche lewy w tym jestem;/ i o dziwo studiuje elektrotechnikexdd
Rekomendowane odpowiedzi