nakan Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam. Mam problem.. rano, gdy silnik jest zimny pali normalnie, od "pyknięcia". Gorzej gdy się na grzeje, trzeba pokręcić 5-10 sek., żeby odpalił. Zauważyłem, że sytuacja jest ta sama czasami nawet przy zimnym slniku, ale to tylko latem, gdy stoi w dużym słoncu. Zima, wiosna, jesień normalnie odpala zimny. Latem rano, gdy jeszcze jest w miarę chłodno też. B5 1.6 ADP 95r. Proszę o pomoc, bo na VAG-u nic nie wykazało...
maro71m-1 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czujnik temperatury lub nieszczelność w dolocie powietrza
kaszeszczuk Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 I jak tam? Znalazłeś przyczynę? Ja mam podobnie. Czujnik temperatury jest ok, podciśnienie muszę dokładnie sprawdzić.
rafi1818 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Mam ten sam problem tylko mi wywala za ubogie mieszanki 17536 i 17538.Byłem już u dwóch mechaników i nadal nie mogą dojść.Czujniki wymienione-g 62 oraz temperatury silnika(reszta posprawdzana i są ok),pompkę paliwa wymieniłem.Chyba jeszcze damy większą dawkę rozruchową w ecu.
Rekomendowane odpowiedzi